EXCLUSIV. Nicușor Dan refuză executarea unor hotărâri judecătorești pe motiv că nu are bani. Documentul prin care edilul recunoaște că Administrația Străzilor a ajuns la „sapă de lemn”

EXCLUSIV. Nicușor Dan refuză executarea unor hotărâri judecătorești pe motiv că nu are bani. Documentul prin care edilul recunoaște că Administrația Străzilor a ajuns la „sapă de lemn”
Publicat: 31/08/2021, 11:34

Una dintre cele mai importante instituții din București, Administrația Străzilor, a ajuns „la sapă de lemn” și nu are în buget nici măcar suma de 20 de mii de euro pentru plata unor titluri executorii. Potrivit unui document intrat în posesia Gândul, semnat de Nicușor Dan, Administrația Străzilor îi transmite unei societăți comerciale, la care este datoare cu peste 100 de mii de lei, că nu poate face plata către aceasta, pe motiv că nu are bani.

O societate comercială care activează în domeniul semaforizării și semnalizării stradale a dat în judecată Administrația Străzilor (AS) pentru mai multe sume restante, câștigând în mai multe dosare.

Astfel, „Dumava Semnalizare” a trimis recent către AS o adresă prin care solicită mai multe sume stabilite prin mai multe hotărâri civile ale instanțelor, însă, răspunsul primit înapoi este uluitor.

Practic, cei de la Administrația Străzilor ridică din umeri și spun că nu au bani în buget pentru plata titlurilor executorii, potrivit documentului semnat de Nicușor Dan, de directorul Direcției Economice și de către șeful Serviciului Juridic de Contencios.

„Administrația Străzilor este serviciu public ce funcționează ca instituție publică cu personalitate juridică (…) în subordinea Municipiului București, finanțat integral din bugetul local al Municipiului București.

Întrucât nu avem surse proprii de finanțare, pentru plata titlurilor executorii se fac alocări din bugetul local al Municipiului în baza  hotărârilor CGMB. La rândul său, bugetul PMB provine preponderent din cote defalcate de la bugetul de stat, așadar depinde în proporție foarte mare de alocările de la bugetul de stat”, se arată în adresa trimisă de Administrația Străzilor către societatea comercială căreia îi datorează suma de 105 mii lei, adică puțin peste 21 de mii de euro.

Totodată, în această adresă se invocă faptul că primăria a fost afectată de mai multe plăți restante, și din acest motiv nu ar avea în bugetul pe 2021 bani pentru plata titlurilor executorii.

„În decursul anului 2021 bugetul PMB a fost afectat de o serie de cheltuieli restante”

„În decursul anului 2021 bugetul PMB a fost afectat de o serie de cheltuieli restante, motiv pentru care aceasta nu a mai putut aloca fonduri necesare acoperirii cheltuielilor aferente titlurilor executorii, subscrisa afându-se în imposibilitatea temporară de achitare a acestora.

Trebuie învederat aspectul că, decontarea sumelor prevăzute în dosarele sus-menționate se va putea face în funcție de fondurile bugetare aprobate de către CGMB, fonduri ce vor fi prevăzute în bugetul Administrației Străzilor”, se arată în document.

Administrația Străzilor susține că se află într-o perioadă „de grație” de 6 luni

„Având în vedere lipsa fondurilor bugetare, considerăm că ne aflăm sub incidența termenului de 6 luni consacrat în prevederile art 2 din OG n2 22 / 2002 (…)

Astfel că, la momentul formulării prezentei, vă transmitem rugămintea de a analiza posbilitatea suspendării procedurilor demarate de către dvs în vederea recuperării debitului datorat de către subscrisa, până la alocarea bugetară necesară de către Primăria Municipiului București, respectiv în cel mai scurt timp după rectificarea begetară”, se mai arată în adresa formulată de AS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația