EXCLUSIV. Pacient cu infarct devastator salvat printr-o intervenție de excepție, la Institutul Inimii din Capitală, de echipa medicului Dan Deleanu. Ce presupune intervenția (FOTO)

EXCLUSIV. Pacient cu infarct devastator salvat printr-o intervenție de excepție, la Institutul Inimii din Capitală, de echipa medicului Dan Deleanu. Ce presupune intervenția (FOTO)
EXCLUSIV. Pacient cu infarct devastator salvat printr-o intervenție de excepție, la Institutul Inimii din Capitală, de echipa medicului Dan Deleanu. Ce presupune intervenția (FOTO)

În timp ce toată lumea e focusată pe coronavirus, spitale COVID, rata deceselor și vaccinare, profesioniștii din lumea medicală salvează viețile unor pacienți care au cu totul alte afecțiuni, de o mare gravitate, unde o intervenție de succes, foarte complicată, face diferența între viață și moarte.

La Institutul Inimii a avut loc, în 25.01.2021, o intervenție deosebită, a doua de acest gen realizată la Institutul “CC Iliescu” din București. Echipa condusă de medicul Dan Deleanu, la care au participat și medicii Pavel Platon, Ovidiu Chioncel și anestezistul Mihai Ștefan, a reușit sa salveze viața unui bărbat în vârstă de 58 ani.

Medicul Dan Deleanu a explicat, ÎN EXCLUSIVIATE pentru GÂNDUL.RO, în ce a constat această intervenție care a mai fost realizată în România doar o singură dată, tot la Institutul Inimii.

Intervenția este una extrem de dificilă, din punct de vedere tehnic, în unele cazuri ea înlocuind ”operația pe cord deschis”.

Este vorba de o închidere de defect septal ventricular după un infarct miocardic acut, o complicație mecanică a infarctului miocardic acut, cu ruptura septului interventricular prin care trece sânge în cantitate foarte mare din ventriculul stâng în cel drept, ceea ce duce la insuficiență cardiacă. Intervenția este foarte dificilă, din punct de vedere tehnic, ea înlocuiește operația pe cord deschis în unele cazuri – cum a fost și cazul acestui pacient. Medicii de la Spitalul de la Balotești, unde era internat pacientul, au apelat la noi pentru că riscul chirurgical în timpul unei operații pe cord deschis ar fi fost foarte mare”, a declarat medicul Dan Deleanu.

”Intervenția este una fără incizii, fără tăieturi, percutană, fără cateterism cardiac”

Medicul Dan Deleanu a mai declarat că o astfel de intervenție este una ”fără fără incizii, fără tăieturi, percutană” și fără ”cateterism cardiac”, iar dispozitivul folosit a fost între 22 și 28 de milimetri.

”Intervenția pe care am realizat-o împreună cu colegii mei este una fără incizii, fără tăieturi, percutană, fără cateterism cardiac și presupune implantarea unui dispozitiv ca o umbreluță cu două discuri care se pune în acea gaură (ruptură). Este ca un dop. Diametrul dispozitivului a fost între 22 si 28 mm”.

Întrebat care este starea pacientului la 24 de ore de la intervenție, dr. Dan Deleanu a declarat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că acesta ”a fost detubat încă de ieri, după intervenție, și se simte bine, fiind monitorizat în permanență de cadrele medicale de la institut”.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România