EXCLUSIV | Președintele ADU, după ce Clotilde Armand a anunțat că a achiziționat 100 de generatoare pentru Ucraina: ”Anunțul a fost activ 6 minute, societatea câștigătoare este campioană în atribuiri directe, având 2.537 de contracte câștigate!”

EXCLUSIV | Președintele ADU, după ce Clotilde Armand a anunțat că a achiziționat 100 de generatoare pentru Ucraina: ”Anunțul a fost activ 6 minute, societatea câștigătoare este campioană în atribuiri directe, având 2.537 de contracte câștigate!”
Publicat: 18/01/2023, 14:53
Actualizat: 18/01/2023, 15:01

Urbanistul Alex Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, o acuză pe Clotilde Armand că ia ”măsuri populiste”, cu toate că interesul locuitorilor din Sectorul 1 ar trebui să fie primul punct pe agenda de lucru a primarului.

Urbanistul a făcut această afirmație în contextul în care Clotilde Armand a anunțat că Primăria Sectorului 1 a achiziționat, prin atribuire directă, 100 de generatoare a căror destinație este Ucraina (mai multe detalii AICI).

În exclusivitate pentru Gândul, președintele ADU a declarat că primul semn de întrebare a apărut în momentul în care a devenit publică informația că achiziția acestor generatoare s-a desfășurat în doar 6 minute, fiind publicat anunțul, apărând o singură ofertă și apoi încheindu-se totul.

Fiind o achiziție mai specializată, ca să spun așa – este vorba despre generatoare electrice -, firește că apar semne de întrebare. De ce? Este foarte ciudat cum a și fost primita o ofertă, în doar 6 minute, și de ce s-a închis imediat după prima ofertă, fără să mai fie așteptate și altele, măcar până la sfârșitul zilei. Pe de altă parte, am descoperit același tip de generator și la prețul de 620 de lei, față de 1.681,57 lei, suma la care a fost atribuit.

Trebuie să precizez că anunțul respectiv – vorbind la modul general acum – se închide de autoritate, în cazul nostru Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care ar fi trebuit să mai aștepte, cel puțin din perspectiva eficacității”, spune președintele ADU, în exclusivitate pentru Gândul. În același timp, acesta acuză unele ”ramificații” cel puțin ciudate, la rândul lor, oferind informații despre firma câștigătoare.

”Asemenea măsuri se iau la nivel național, de Guvern, nu la nivelul unui primar!”

Astfel de măsuri ar trebui luate la nivelul Guvernului României, spune Alex Pânișoară, nu la nivelul unui primar de sector. Sectorul 1 are ”probleme sistemice”, mai precizează președintele ADU.

Măsuri populiste pe spinarea și în detrimentul interesului cetățenilor. Într-o situație ideală, în care Sectorul 1 ar fi avut rezolvate probleme sistemice precum curățenia, servicii publice de calitate, administrație transparentă, școli sigure, parcări și spații publice de calitate, astfel de acțiuni și-ar fi găsit locul. Asemenea măsuri se iau la nivel național, de Guvern, nu la nivelul unui primar!

Primarul să rezolve problemele cetățenilor, aceasta trebuie să fie prioritatea sa. Sunt adeptul întrajutorării, chiar un practicant a acestei virtuți! Dar ea (n.red. – Clotilde Armand) trebuie să se facă întâi cu semenii și apoi cu alții. Or, întâi cetățenii sectorului 1 și apoi alții!”, spune președintele ADU.

”Doamna Clotilde atribuie contracte colegilor de serviciu ai Domnului General…”

Mai mult, Alex Pânișoară scrie, pe pagina sa de Facebook, că a căutat informații suplimentare despre această achiziție, ajungând la concluzia că firma câștigătoare – SC OFFICE & More SRL – ar avea ”cârlig” în ceea ce privește atribuirile directe, câștigând nu mai puțin de 2.537 de astfel de contracte.

Am cercetat achiziția de generatoare, de care spuneam ieri că nu este oportună. Aparent USR sector 1 e ticsit de cadre, iar dacă în consiliul local avem pe general maior în rezervă Drăgușin Laurențiu, doamna Clotilde atribuie contracte colegilor de serviciu ai domnului general…

În SEAP am căutat procedura de atribuire si am găsit asta:

  • Anunțul a fost activ doar 6 minute.
  • Valoare – 168.157 lei (aproximativ 35.000 euro)
  • Ofertant: SC OFFICE & MORE SRL.

SC OFFICE & More SRL îl are ca asociat (99,33%) pe colonelul în rezervă Urduban Dumitru. Domnul colonel în rezervă este protagonistul unui scandal din MApN legat de Clubul Steaua și declarațiile colonelului Florin Talpan (n.red. – în urma termenului din dosarul procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB)”, precizează Alex Pânișoară.

Activitatea principală a acestei societăți este 4649, respectiv Comerț cu ridicata de bunuri de uz gospodăresc. De asemenea – mai spune președintele ADU – societatea este ”campioană în atribuiri directe, având 2.537 de contracte câștigate”.

”Anunțul a fost activ doar 6 minute și a venit o singură ofertă din 1950 de firme existente în piață”

Președintele ADU a mai menționat și profitul de 2.5 milioane de lei al firmei SC OFFICE & More SRL – în anul 2020 -, plus cel din anul 2021 – 1, 5 milioane lei.

În anul 2020, societatea a făcut un profit NET de 2,5 milioane lei, iar în 2021 de 1,5 milioane lei. Căutând societatea pe internet, am constat că aceasta a mai încheiat un contract – în Constanța – cu o unitate militară de aproximativ 178.000 Lei. 

În România sunt 1950 de firme care au cod CAEN 4669Comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente – necesar pentru a putea participa la această licitație.

Anunțul a fost activ doar 6 minute și a venit o singură ofertă din 1950 de firme existente în piață”, concluzionează președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului.


Citește și:

EXCLUSIV | Continuă lupta dintre fostul președinte al României și RAAPPS: ”«Legea pentru Băsescu», adoptată de Parlament, un mecanism menit a elimina dreptul la locuința de protocol şi celelalte beneficii”

EXCLUSIV | Consilier local PNL Sector 1, despre scandalul ”Greenfield”: ”Dezastru. Toți stau după proverbialul pix… pixul lui Clotilde Armand”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, notificare și plângere prealabilă către Clotilde Armand în scandalul ”Greenfield”: ”Să nu mai paseze responsabilitatea în grădina altei instituții”

EXCLUSIV | ”Casa Imnului” din Brașov, locul unde Andrei Mureșanu a scris ”Deșteaptă-te, române!”, scoasă la vânzare. Viceprimarul Rusu taxează lipsa de interes a primarului Coliban: ”Este normal să nu cumpărăm un simbol al acestei țări, dar să ne intereseze un mall?”

EXCLUSIV | Cunoscutul producător de filme pentru adulți intervine în scandalul ”Frații Tate”:  ”Nu poți câștiga atât de mulți bani din videochat. Fetele care acuză sechestrări știau că nu vor asculta Ceaikovski și nu vor admira colecția de timbre a fraților excentrici și bogați”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Momentul când DJ Lalla se îndreaptă spre plajă, surprins în imagini. Ultimele clipe din viaţa...
Cele mai bune camere de bord din oferta ALTEX
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
România a pierdut cel mai mare actor! Florin Zamfirescu a făcut anunțul trist
Greșeli pe care le faci la grătar. Riști să arzi carnea și să te îmbolnăvești
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse