EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, notificare și plângere prealabilă către Clotilde Armand în scandalul ”Greenfield”: ”Să nu mai paseze responsabilitatea în grădina altei instituții”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, notificare și plângere prealabilă către Clotilde Armand în scandalul ”Greenfield”: ”Să nu mai paseze responsabilitatea în grădina altei instituții”
Publicat: 11/01/2023, 13:37
Actualizat: 11/01/2023, 18:17

Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei -, dar și liderul de grup al consilierilor locali PNL Sector 1, i-a transmis Clotildei Armand o notificare și o plângere prealabilă, punctul de pornire fiind scandalul declanșat de blocarea drumului de acces către cartierul Greenfield.

Clotilde Armand este preocupată de declarațiile pe Facebook, consideră Ramona Porumb, nefăcând altceva decât să arunce ”pisica atât la Romsilva, cât și la dezvoltatorul Cartierului Greenfield”.

În exclusivitate pentru Gândul, viceprimarul Sectorului 1 spune că primarul Sectorului 1 nu trebuie să uite promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală și, în același timp, să nu mai ”paseze responsabilitatea în grădina altei instituții”.

Primarul Sectorului 1 trebuie să-și reamintească promisiunile făcute în campania electorală locuitorilor din Cartierul Greenfield și să nu mai paseze responsabilitatea în grădina altei instituții. Înainte de a căuta alți vinovați, să nu uităm că este obligația autorității locale să asigure și să amenajeze drumuri publice locuitorilor din Sectorul 1.

Pe lângă acesta, există hotărâri ale Consiliului General și ale Consiliului Local pe care primarul a omis să le pună în aplicare, referitoare la preluarea drumului Vadul Moldovei de la Romsilva. Fac astfel, primul pas, alături de colegii mei, în a obliga, prin instanță, primarul Sectorului 1 să ducă la îndeplinire hotărârile votate”, a declarat viceprimarul Sectorului 1, în exclusivitate pentru Gândul.

”Face declarații pe Facebook aruncând pisica atât la Romsilva, cât și la dezvoltatorul Cartierului Greenfield”

În acest context în care 6.000 de locuitori ai respectivului cartier au de suferit, este nevoie de ”soluții pe masa”, a notat viceprimarul Sectorului 1 și pe pagina sa de socializare.

Soluții pe masă, nu vorbe pe Facebook! În timp ce primarul Sectorului 1 face declarații pe Facebook aruncând pisica atât la Romsilva, cât și la dezvoltatorul Cartierului Greenfield, alături de colegii mei, consilieri locali PNL, am căutat soluții pentru rezolvarea situației celor 6000 de locuitori ai cartierului.

Astfel, astăzi, 11.01.2023, am depus notificare și plângere prealabilă către Primarul Sectorului 1 pentru a pune în aplicare de îndată prevederile Consiliului General al Municipiului București și cele ale Consiliului Local Sector 1, referitoare la demararea procedurilor privind preluarea drumului Vadul Moldovei de la Romsilva”, a notat viceprimarul Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

”Ne vom adresa justiției în contencios administrativ”

Ramona Porumb mai precizează, în același timp, că dacă Clotilde Armand ”nu-și îndeplinește atribuțiile”, atunci – după un termen de grație de 30 de zile – va urma un demers în instanță.

Soluția, mai scrie viceprimarul Sectorului 1, ”este doar în decizia și semnătura primarului Sectorului 1”.

Dacă în termen de 30 de zile primarul Sectorului 1 nu-și îndeplinește atribuțiile, ne vom adresa justiției în contencios administrativ pentru obligarea primarului de a pune în aplicare actele administrative care ar rezolva problema locuitorilor din Cartierul Greenfield.

La prima vedere știm că pare o cale anevoioasă, dar este singurul instrument pe care consilierii locali PNL din Sectorul 1 îl au la îndemână. Soluția rapidă este doar în decizia și semnătura primarului Sectorului 1!”, a scris Ramona Porumb în mediul online.

Daniel Ciungu: ”Clotilde Armand are obligația de a duce la îndeplinire mandatul”

Contactat de Gândul, consilierul local PNL Sector 1 Daniel Ciungu a declarat că ”dincolo de diverse declarații și războaie imaginare ale primarului S1 și primarului general, Clotilde Armand are obligația de a duce la îndeplinire mandatul”.

Consilierii PNL S1 au depus azi notificare de plângere prealabilă primarului Sectorului 1 pentru ducerea la îndeplinire a mandatului Consiliului General și Consiliului Local S1. Dincolo de diverse declarații și războaie imaginare ale primarului S1 și primarului general, Clotilde Armand are obligația de a duce la îndeplinire mandatul. Acela de a prelua și administra Drumul Vadu Moldovei în întregime, de la cartierul Greenfield până la sensul giratoriu cu Iancu Nicolae. Nu temporar, nu parțial.

După cele 30 zile ale plângerii prealabile, dacă primarul nu respectă mandatul dat, o vom acționa în instanță în contencios administrativ cu obligația de a face. La fel cum am făcut și pentru zecile de proiecte PNL adoptate de consiliu și nepuse în practica voit de către Armand”, a declarat Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

PNL Sector 1: ”Misiunea noastră este aceea de a răspunde nevoilor cetățenilor Sectorului 1”

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții PNL Sector 1 au transmis că nevoile cetățenilor Sectorului 1 sunt prioritare, iar ”consilierii locali ai PNL Sector 1 au votat de mai multe ori din 2017 încoace ca întreg Drumul Vadu Moldovei să fie preluat și administrat de Sectorul 1”.

Potrivit PNL Sector 1, Clotilde Armand ”refuză îndeplinirea acestui mandat al legislativului local”

Misiunea noastră este aceea de a răspunde nevoilor cetățenilor Sectorului 1. În 2020 am promis oamenilor din cartierul Greenfield soluții civilizate de acces către oraș. Consilierii locali ai PNL Sector 1 au votat de mai multe ori din 2017 încoace ca întreg Drumul Vadu Moldovei să fie preluat și administrat de Sectorul 1. Consiliul General dar și Consiliul Local al Sectorului 1 au mandatat primarul Sectorului 1, de ani de zile, să ducă la îndeplinire această preluare și administrare, de la Romsilva. Aspect confirmat astăzi de către primarul capitalei, în conferință de presă.

În timp ce primarul Sectorului 1 refuză îndeplinirea acestui mandat al legislativului local și face declarații pe facebook aruncând pisica ba la Romsilva, ba la capitală, ba la dezvoltator, noi găsim soluțiile administrative necesare.

Consilieri locali liberali Daniel Ciungu, Dinu Gheorghe, Raluca Haliț, Adrian Oianu, Dan Podaru și Ramona Porumb au înaintat astăzi o plângere prealabilă primarului Sectorului 1 pentru a aplica legea. Primarul trebuie să ducă la îndeplinire mandatul dat de legislativ. Plângerea prealabilă are un termen de 30 zile conform legii. După acel moment dacă primarul refuză îndeplinirea atribuțiilor legale, mergem în instanță cu obligația de a pune în aplicare actele administrative care ar rezolva problema locuitorilor din Cartierul Greenfield.

La prima vedere știm că pare o cale anevoioasă, dar este singurul instrument pe care consilierii locali PNL din Sectorul 1 îl au la îndemână. Soluția rapidă este doar în decizia și semnătura primarului Sectorului 1”, se arată în comunicatul PNL Sector 1.


Citește și:

EXCLUSIV | El este miliardarul care a construit controversatul cartier “Greenfield”! Gheorghe Iaciu deține un palat lângă Klaus Iohannis + CEO-ul îl apără: ”E ca și cum ți-am furat portofelul…”

EXCLUSIV | Consilier local PNL Sector 1, despre scandalul ”Greenfield”: ”Dezastru. Toți stau după proverbialul pix… pixul lui Clotilde Armand”

UPDATE: VIDEO | EXCLUSIV. Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestațiile la arestarea preventivă. Avocat: „Sunt foarte dezamăgit. Măsura mi se pare excesivă”

ISC îi explică lui Nicușor Dan de ce a fost amendat și unde a greșit în cazul ”PUZ – Primăverii 1”: ”Primarul general nu face decât să se autovictimizeze și să interpreteze în mod eronat acțiunile de control”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția