EXCLUSIV | Profesorii unui liceu din București, amenințați de un elev traficant, chiar în fața polițiștilor. „Vă omor și vă îngrop în bani!”

EXCLUSIV | Profesorii unui liceu din București, amenințați de un elev traficant, chiar în fața polițiștilor. „Vă omor și vă îngrop în bani!”
Publicat: 11/11/2023, 07:00
Actualizat: 11/11/2023, 10:03

Polițiștii au fost chemați să intervină de urgență, la un liceu din București, unde un elev în clasa a XI-a își snopise în bătaie un coleg de clasă. Ulterior, acesta și-a amenințat profesorii cu moartea, scoțând din buzunar un teanc mare de bancnote de 100 de lei, despre care se presupune că ar proveni din traficul de droguri în școală. Mai mult, acesta le-a transmis dascălilor că „îi va îngropa în bani.”

Pe fondul creșterii necontrolate a consumului de droguri în școli și licee, profesorii pot anunța autoritățile atunci când constată că unii elevi au simtome specifice consumului de droguri.

După intervenția polițiștilor, cu acordul unuia dintre părinți sau a tutorelui legal, elevii pot fi internați cu forța într-un spital de psihiatrie, unde să fie testați.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, recent, polițiștii Secției 25 au fost chemați să intervină la un liceu din Sectorul 6, unde, un adolescent care părea drogat l-a bătut zdravăn pe unul dintre colegii de clasă și l-a amenințat cu bătaia și pe profesorul de sport.

După ce echipajul a ajuns la fața locului, puștiul în vârstă de 17 ani, care era foarte agitat, le-a amenințat, de față cu polițiștii, pe directoare și pe directoarea adjunctă, spundu-le că va băga cuțitul în ele și le va îngropa în bani.

„Vă omor pe toți și vă îngrop în bani!”, ar fi strigat elevul către dascălii adunați în jurul lui.

Totodată, în urma percheziției corporale, s-a găsit o sumă foarte mare de bani, despre care anchetatorii presupun că ar proveni din traficul de droguri în incinta unității de învățământ.

Totuși, polițiștii nu au găsit asupra elevului și substanțe interzise, astfel că, deși ar exista informații în acest sens, infracțiunea de trafic de droguri nu a putut fi dovedită deocamdată.

Elevul violent, salvat chiar de polițiști

În timp ce se certa cu profesorii și cu polițiștii, băiatul și-a sunat tatăl și, potrivit unor martori, mai mult i-ar fi ordonat să vină imediat la școală.

Părintele, care îl crește de unul singur, s-a conformat. Acesta le-a spus profesorilor că, indiferent de ce s-a întâmplat, nu este de acord ca fiul său să fie dus la spital și testat antidrog.

Elevul a fost, însă, ridicat de polițiști și dus la secție, numai că, după audieri, au întocmit un raport în care au menționat că „nu există suspiciuni cu privire la consumul de droguri”, cu toate că acesta nu a fost supus niciunui fel de testare.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că singura măsură legală care poate fi luată împotriva acestuia este scăderea notei la purtare.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Testarea antidrog în școli, o mare nebuloasă. Directoare: „Testăm, că din urină, că din sânge, dar ce se întâmplă a doua zi?”

Opt miniștri au semnat PLANUL NAȚIONAL privind siguranţa şcolară. „Grupuri de acţiune în domeniile droguri, violenţă, bullying”

ANUNȚ important după tragedia de la 2 mai. Elevii ar putea fi testați antidrog în școli, dacă au comportament specific consumului de droguri

EXCLUSIV VIDEO | De la o primă doză la supradoză. Psihologul Agenției Antidrog: „Sunt foarte mulți tineri care nu au ratat nici o substanță”

EXCLUSIV VIDEO | Consumul de droguri în rândul elevilor, un fenomen scăpat de sub control? Directorul Agenției Antidrog: ”Sunt tot felul de substanțe la îndemâna copiilor, combinații de medicamente care pot crea senzații halucinogene”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord