EXCLUSIV | S-au finalizat perchezițiile informatice în dosarul „Hidra”. Noi detalii legate de rețeaua de trafic de droguri, analizate de DIICOT

EXCLUSIV | S-au finalizat perchezițiile informatice în dosarul „Hidra”. Noi detalii legate de rețeaua de trafic de droguri, analizate de DIICOT
Publicat: 29/09/2023, 16:30
Actualizat: 29/09/2023, 16:47

Procurorii au audiat în ultimele zile mai mulți martori, care au dat detalii importante pentru ancheta desfășurată în dosarul „Hidra”, ce vizează rețeaua de trafic de droguri în care este implicat Vlad Pascu, șoferul ucigaș de la 2 Mai. Conform ultimelor informații aflate de Gândul, la această oră, au fost copiate toate datele informatice și au fost transmise polițiștilor pentru a fi analizate.

În urmă acestei analize informatice, Vlad Pascu ar putea fi reaudiat în curând, la fel și tatăl acestuia, Mihai Pascu, au precizat sursele judiciare pentru Gândul. În cadrul perchezițiilor informatice derulate de DIICOT de la începutul acestei săptămâni anchetatorii au transferat date din telefoanele, laptopurile, dar și stickurile de memorie ale persoanelor vizate, între care Vlad Pascu, Tudor Duma, cunoscut drept Maru – dealerul lui Vlad Pascu – dar și frații Constantin, acuzați de trafic de droguri. Perchezițiile au durat mai multe zile, deoarece un număr uriaș de informații au fost transferate din telefoanele acestora în baza de date a DIICOT.

Anchetatorii urmăresc să reconstituie cât mai detaliat cum funcționează și câte persoane sunt implicate în rețele de traficanți care vând droguri copiilor de milionari.

„S-a reținut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpații, în mod repetat, au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpați s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze”, afirmă DIICOT.

Tudor Duma, suspectat că îi furniza droguri lui Vlad Pascu şi cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri, precum și despre Ștefan Ciprian și Costin Antonio Constantin sunt în arest preventiv din data de 15 septembrie.

Aceştia au făcut contestaţie, iar vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca cei trei să rămână în arest preventiv.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

Dealerii care îi aprovizionau pe Vlad Pascu, apropiați de Clanul Sportivilor

Dealerii care îi aprovizionau pe Vlad Pascu și pe prietenii acestuia ar fi doi frați, în vârstă de 23 și respectiv 22 de ani, apropiați ai grupării Sportivilor, organizație criminală care controlează încă o bună parte din sudul Bucureștiului. În ciuda faptului că sunt încă foarte tineri, cei doi sunt deja vechi cunoștințe ale polițiștilor, care i-au anchetat pentru furturi din magazine și infracțiuni asociate criminalității organizate.

După tragedia de la 2 Mai, din data de 19 august, când un băiat și o fată au fost uciși pe loc de bucureșteanul Vlad Pascu, ce se urcase drogat la volan, ofițerii antidrog au declanșat, în paralel cu polițiștii rutieri, o amplă anchetă pentru a stabili cine îi vindea droguri șoferului ucigaș, mai ales că era cunoscut drept un toxicoman notoriu.

Foarte repede, structurile specializate în combaterea crimei organizate au stabilit că cel care îi dădea narcotice lui Pascu era chiar unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, Tudor Duma, zis Maru.

Accidentul din 18 august a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

La rândul său, acest Maru, care vindea droguri la petrecerile organizate de Pascu, se aproviziona de la doi frați din Berceni, despre care surse din anchetă susțin că ar fi apropiați ai grupării Sportivilor.

Sursele citate au afirmat că  Ștefan și Antonio Constantin ar avea relații strânse cu oamenii controlați, din străinătate, de Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu, unul dintre liderii temutei grupări din Sectorul 4.

Cu toate că cel mai mare dintre ei nu are mai mult de 23 de ani, frații Constantin își transformaseră apartamentul din Berceni într-un adevărat depozit de droguri, de unde vindeau en gros pentru dealeri.

De altfel, cei doi frați au fost vizitați, în zilele de 30 august și 1 septembrie, de Maru, prietenul lui Pascu. Acesta a cumpărat mai multe zeci de grame de cannabis pe care, ulterior, le-a vândut mai departe.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...