EXCLUSIV | Șefii IPJ Ilfov, mutați disciplinar după scandalul legat de azilele groazei, în alte posturi importante. Sunt tot șefi, dar mai mici

EXCLUSIV | Șefii IPJ Ilfov, mutați disciplinar după scandalul legat de azilele groazei, în alte posturi importante. Sunt tot șefi, dar mai mici
Inspectorul general Benone Matei a demis întreaga conducere a IPJ Ilfov
Publicat: 13/07/2023, 07:00
Actualizat: 13/07/2023, 11:06

Șefii IPJ Ilfov au fost constrânși să demisioneze din funcții după o ședință pe care au avut-o cu inspectorul general al Poliției Române, chestorul principal Benone Matei. Totuși, niciunul dintre ei nu a rămas pe dinafară, în condițiile în care au primit, în schimb, alte posturi de conducere. Fostul șef al Poliției Ilfov și adjunctul său au fost mutați pe funcții mai mici, în organigrama Poliției Române.

Scandalul legat de ”azilele groazei” l-a prins pe șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov în concediu. Comisarul șef Cristian Perșinaru era în Bulgaria, pe litoral, atunci când ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a cerut trimiterea Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliției Române la IPJ Ilfov, precum și la polițiile din Voluntari și Afumați.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că șeful IGPR, chestorul principal Benone Matei, l-a sunat pe Cristian Perșinaru și i-ar fi cerut, în mod imperativ, să-și facă bagajul și să vină la sediul IGPR pentru o discuție.

În urma întrevederii pe care a avut-o cu Benone Matei, comisarul șef Cristian Perșinaru a mers la birou, la sediul IPJ Ilfov, unde, marți seară, în jurul orei 21.30, i-a chemat pe toți șefii de servicii și i-a anunțat că a fost nevoit să demisioneze din funcție.

În schimb, ofițerul a primit o funcție de conducere inferioară celei pe care o ocupase. Acesta ar fi fost retrogradat într-un post de șef serviciu din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a IGPR.

La rândul său, a fost chemat „la judecată”, în biroul inspectorului general, și comisarul șef Ștefan Frunzeanu, adjunctul lui Perșinaru, deși, spun sursele Gândul, acesta spera că nu va fi atins de vreo sancțiune.

Totuși, după discuția avută cu Benone Matei, comisarul șef Frunzeanu a acceptat să demisioneze și a fost instalat șef serviciu în cadrul Centrului Operațional al IGPR.

Polițiștii refuză postul de șef al IPJ Ilfov

Sursele Gândul au precizat că schimbarea lui Perșinaru și Frunzeanu ar fi făcut-o pe Gabriela Baicu, adjunct pe probleme de ordine publică, să creadă că va avansa ierarhic și va fi împuternicită la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, mai ales că este considerată de mulți drept unul dintre cei mai capabili polițiști ilfoveni.

Când nu se mai aștepta, miercuri dimineață, Gabriela Baicu a fost și ea chemată la „judecata” lui Benone. Spre deosebire de primii doi, aceasta nu a fost nevoită să demisioneze și nici nu a primit un post la IGPR, deoarece ocupa postul prin împuternicire. Astfel, inspectorul general a anunțat-o că împuternicirea a încetat și, prin urmare, trebuie să revină pe vechiul ei post, cel de șef al Poliției Stațiunii Snagov, pe care îl ocupă prin concurs.

Sursele citate au mai arătat că demiterea întregii conduceri a IPJ Ilfov i-a obligat, totodată, pe factorii de decizie ai Poliției Române să găsească o soluție urgentă, pentru a nu lăsa în haos structura de poliție care controlează criminalitatea din jurul Bucureștiului.

În acest sens, conducerea IGPR ar fi ofertat mai mulți ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Poliției Capitalei, însă, deocamdată, aceștia ar fi refuzat să accepte funcțiile vacante de la IPJ Ilfov.

Totodată, a fost demisă și conducerea Poliției Voluntari. Oficial, reprezentanții IGPR au justificat aceste schimbări pentru „înlăturarea oricărei suspiciuni asupra imparțialității controlului demarat de Corpul de Control la nivelul structurilor sus-indicate, precum și creșterea performanței, în actul profesional”.

În cele din urmă, în cursul serii de miercuri, 12 iulie, Poliția Română a anunțat noua conducere a IPJ Ilfov.

„Prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Dumitru Bîltag a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Ofițerul are o vastă experiență managerială, în trecut îndeplinind funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, funcția de director al Oficiului Național de Protecție a Martorilor și cea de adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări.

De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisar-șef Remus-Mugurel Florea a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de șef al Secției 23 de Poliție București.

Totodată,  subcomisarul Alexandru-Daniel Bălan a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de adjunct al șefului Secției 2 de Poliție București.

În perioada imediat următoare, noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov o să stabilească noua conducere a Poliției Orașului Voluntari”, a anunțat Poliția Română.


CITEȘTE ȘI:

Cazul „Azilele groazei”. ANCHETA care arată că Primăria Voluntari și autoritățile statului știau ce se întâmplă în aceste centre încă din 2021

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Exclusiv. La 10 ani de la moartea lui Dinu Patriciu, familia se ceartă pe avere....
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Au trecut 505 ani de la moartea marelui Leonardo da Vinci. Moştenirea lui este încă...