EXCLUSIV | Serviciile de securitate din SUA, în alertă din cauza bandelor românești. Conturile americanilor, golite de copiii clanului Ghiocel

EXCLUSIV | Serviciile de securitate din SUA, în alertă din cauza bandelor românești. Conturile americanilor, golite de copiii clanului Ghiocel
Oamenii lui Florian Tudor, zis Rechinu, i-au pus pe jar pe ofițerii FBI
Publicat: 02/11/2023, 07:00

Autoritățile americane ar fi intensificat schimburile de informații cu instituțiile de forță din România după ce mai mulți răufăcători din fosta grupare condusă, din Mexic, de mafiotul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, s-ar fi organizat pe teritoriul SUA, unde ar fura bani de pe carduri bancare. Mai nou, infractorii români ar fi început să-și implice și copiii, care primesc cele mai riscante sarcini.

Florian Tudor, zis Rechinu, este considerat cel mai periculos răufăcător român care a reușit să-și găsească un loc în lumea deosebit de violentă a infractorilor mexicani. Înaintea lui, Dorel Hanea, un alt lider interlop român care și-a încercat norocul în Mexic, a fost asasinat repede, iar trupul lui a fost găsit într-o cameră de hotel.

Rechinu, însă, a reușit să strângă o avere uriașă și să-și aducă și oamenii din Vâlcea. Este vorba despre membrii clanului Ghiocel, care, pe deasupra, i-ar fi și rude. După arestarea lui Rechinu, în mai 2021, de către autoritățile mexicane, gruparea lui s-ar fi grăbit să fugă din țară și a ales să treacă ilegal frontiera în SUA.

Acolo, oamenii clanului Ghiocel au continuat să copieze carduri, însă s-au extins și către o metodă de înșelăciune preferată de clanurile românești. Este vorba despre înșelăciunile cu bijuterii din aur fals.

Problemele serioase pentru polițiștii americani au apărut în momentul în care infractorii au început să comită tâlhării. Potrivit unor surse judiciare din România, atunci când potențialele victime refuzau să cumpere bijuteriile oferite de oamenii clanului vâlcean, erau tâlhărite de toți banii pe care îi aveau asupra lor.

Autoritățile SUA cer ajutor din partea polițiștilor români

Ca urmare, liderii bandei, Eduard Ghiocel și Floarea Ghiocel, au fost arestați în America, anul acesta, la jumătatea lunii martie, sub suspiciunea de spălare a 1,4 milioane de dolari. Cei doi s-ar fi aflat în spatele unei întregi rețele infracționale, care se ocupa cu furturi mici, tâlhării și escrocherii care vizau, de cele mai multe ori, persoane vulnerabile din San Diego.

Ancheta a vizat încă alte patru persoane, aflate în  România, respectiv Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că în ultimele luni s-au intensificat comunicările cu autoritățile de peste Ocean, în condițiile în care alți membri ai clanului Ghiocel ar continua tâlhăriile, dar și furturile de pe cărțile de credit. Anchetatorii au precizat că, în ce privește infracțiunile electronice, infractorii copiază cardurile americanilor, după care ar fi ajuns să-și folosească propriii copii, care nu au răspundere penală, pentru a scoate banii de la bancomate.

CITEȘTE ȘI:

Clanul din Vâlcea care a TERORIZAT America. FBI a cerut ajutorul DIICOT ca să-i prindă pe interlopii români

EXCLUSIV | O rețea care duce români, fraudulos, în SUA și Canada și-a făcut pagină de prezentare pe internet. Poliția a declanșat o anchetă

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?