EXCLUSIV | O rețea care duce români, fraudulos, în SUA și Canada și-a făcut pagină de prezentare pe internet. Poliția a declanșat o anchetă

Publicat: 11/08/2023, 07:00

Poliția Română a declanșat o anchetă după ce un român care susține că, împreună cu oamenii săi, poate intermedia trecerea frauduloasă a graniței SUA prin Mexic sau Canada, a creat mai multe conturi pe platformele de socializare, în căutare de clienți. Anunțurile vin pe fondul unei adevărate avalanșe de români, majoritatea membri ai unor clanuri periculoase, care au ajuns ilegal în America și care se laudă, public, cu sumele uriașe de bani pe care le câștigă din comiterea de infracțiuni sau din cerșetorie.

Un bărbat din România care folosește numele de Eric a deschis conturi atât pe platforma TikTok, cât și pe Telegram, unde susține că poate ajuta persoanele interesate să ajungă ilegal în SUA sau în Canada. Ca un adevărat agent de turism, bărbatul anunță că, în funcție de situația fiecărui client, poate fi aleasă cea mai potrivită rută.

Mai mult, acest Eric a postat și mai multe filmulețe, de la o adresă intitulată sugestiv „Treceri America Canada”, din care lasă să se înțeleagă că poate duce pe oricine  în SUA. Într-unul dintre acestea apare un bărbat care susține că a trecut frontiera alături de un prieten, cetățean britanic. Ca să fie mai credibil, acesta expune în fața camerei telefonului mobil pașaportul englezului, după care arată și coperta unui pașaport românesc, despre care afirmă că este al său.

Imaginile au stârnit o mulțime de comentarii, în care scepticii au întrebat de ce ar avea nevoie un cetățean britanic să intre fraudulos în SUA. Însă, de pe contul „Treceri America Canada” i s-a răspuns că englezul avea interdicție în Statele Unite, așa că a apelat la serviciile lui Eric.

Totodată, există imagini sugestive, cu oameni care trec în fugă și care, pe deasupra, mai țin și copii în brațe ori se află în ceea ce pare o zonă de frontieră.

Administratorul respectiv explică eventualilor clienți că, după ce ajung pe pământ american și sunt preluați de autorități, migranții trebuie să solicite azil politic.

”Ca solicitant de azil, stai legal în SUA pe perioada procesării azilului. Obții permis de munca, SIN etc. Se solicită azil politic. Cât timp este procesată cererea de azil, ai dreptul legal de a sta în US. Poate dura ani”, este unul dintre mesajele transmise eventualilor clienți de către misteriosul Eric.

În comentariile utilizatorilor se face referire și la un anume Fabian, care ar fi implicat în afacere și despre care anchetatorii români bănuiesc faptul că ar putea fi un falsificator de acte care ani la rând ar fi lucrat din ascunzătoarea lui din Cehia, fapt care i-ar fi atras porecla de Fabian de la Praga.

„Veniți cu încredere, că eu am trecut și cu probleme și cu tot. Veniți cu Fabian că are oameni perfect. Veniți cu Fabian cu toată încrederea, că treceți sută la sută”, a scris un utilizator.

În plus, pe contul respectiv este postat și un clip în care un bărbat își spune povestea de succes și vorbește despre Eric, despre care spune că este „un om corect”.

Pe contul „Treceri America Canada” se vorbește, pentru SUA, chiar și de două rute noi: România – Guatemala – Mexic – SUA și România – Columbia – Mexic – SUA. Clienții își pot alege traseul potrivit pentru ei, în funcție de suma de bani de care dispun, iar odată ajunși la destinație, li se promite „susținere totală” în ceea ce privește obținerea azilului.

Călăuzele au publicat o listă de prețuri „pentru toate buzunarele”

Eric și oamenii săi nu oferă servicii doar pentru cei care doresc să intre ilegal în SUA, ci și pentru persoanele care vor să intre fraudulos în Canada.  Totuși, pe contul „Treceri America Canada” nu se pomenește absolut nimic în legătură cu eventualele riscuri și există o listă de prețuri pentru toate rutele și serviciile oferite, publicată de administratori pe Telegram.

„PRETURI PENTRU PERSOANELE CU ALERTĂ: Ați fost deportat din SUA sau întors din drumul către țara tuturor posibilităților? Nu este nicio problemă, încă puteți ajunge fără probleme la destinația dorită.

  • Tijuana cu barca – 14.000 USD
  • Tijuana cu mașina – 11.000 USD
  • Piedras Negras – 8.000 USD
  • Ciudad Juarez – 7.500 USD
  • Nuevo Laredo – 8.500 USD
  • Reynosa – 7.000 USD.

Fiecare rută include mai puțin de patruzeci de minute de mers pe jos. Cei care au alertă în Canada, pot folosi, de asemenea, aceasta rută, fiind ajutați să ajungă la destinație. Prețul pentru intrarea în Mexic prin aeroportul Mexico City (Terminal 1) rămâne același (1.800 USD). Itinerarul disponibil pentru intrarea în Mexic prin aeroportul Mexico City (Terminal 1) luna august – preț 1.800 USD de persoană cu plata pe loc, după ce părăsiți incinta aeroportului”, se arată pe contul de Telegram al grupării românești de călăuze.

TRECERE CANADA-STATELE UNITE: Plecarea se face cu mașina personală din Montreal sau Toronto până la New York. Preț total de persoană 5.000 USD. Siguranța 100%.

AEROPORT CANCUN: După mai multe luni de pauză, redeschidem ruta prin aeroportul Cancun. Prețul este de 3.800 USD de persoană”, se arată pe contul de Telegram citat.

În timp ce o grupare românească și-a deschis o afacere în toată regula din călăuzirea românilor peste granița SUA și cea a Canadei, o parte dintre membrii clanurilor periculoase din România s-au adunat în California, la Los Angeles. În SUA, infractorii români evită să comită fapte cu violență și se limitează la înșelătorii, cerșetorie sau furturi de pe carduri bancare.

În acest sens, autoritățile americane au anunțat prinderea lui Florin Duduianu, zis Anaser, urmărit în România după ce ar fi șantajat mai mulți lăutari de renume, între care Florin Salam și Nicolea Guță. Ajuns ilegal în SUA, Anaser și soția lui s-ar fi apucat de înșelăciuni cu aur fals.

Liderul clanului Sadoveanu, Nat Mincă, trăiește în lux după ce a trecut ilegal în SUA

Un alt lider interlop ajuns recent pe teritoriul SUA este Nat Mincă, liderul clanului Sadoveanu. Nat a fugit împreună cu soția (cunoscută drept vrăjitoarea Vanessa) și copiii. Abia ajuns peste Ocean, liderul interlop român a inundat rețelele de socializare cu imagini de la petrecerea faraonică organizată într-o locație de super lux, cu ocazia zilei de naștere a fiului său. În plus, pentru a-și distra invitații, Nat a adus lăutari tocmai din România, care au cântat sub o ploaie de dolari.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam

EXCLUSIV | Afacerist român, înjunghiat în piept, în Germania, la ultimul concert al lui Florin Salam. Cuțitarul este un temut interlop din București

EXCLUSIV| Cum a scăpat de acuzații procurorul care a așteptat cuminte în fața porții lui Dincă, deși știa că Alexandra ceruse disperată să fie salvată

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?