EXCLUSIV | Sora lui Petrică Mîțu Stoian confirmă că fratele ei a avut cancer: „După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie. Acum, nu mai avea treabă cu oncologia”

EXCLUSIV | Sora lui Petrică Mîțu Stoian confirmă că fratele ei a avut cancer: „După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie. Acum, nu mai avea treabă cu oncologia”
Foto: Facebook
Publicat: 09/11/2021, 14:37
Actualizat: 09/11/2021, 15:40

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a confirmat pentru Gândul că fratelui ei i-a fost descoperită o tumoare canceroasă pe rinichiul drept, dar a precizat că acum nu mai avea nimic oncologic. 

„Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (din județul Caraș-Severin, unde artistul a mers pentru a face un tratament în camera hiperbară, după ce a aflat că avusese COVID-19 – n.r.)”, a declarat pentru Gândul Maria Tărchilă.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a precizat că artistul a făcut și chimioterapie, dar analizele făcute înainte de a muri au arătat că nu mai avea probleme oncologice.

”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie, normal, că așa se face, dacă se consideră că este cancerigen. După, au ieșit toate analizele bune, nu a mai avut nicio treabă cu oncologia”, a declarat, pentru Gândul, Maria Tărchilă.

Petrică Mîțu Stoian a fost operat de cancer în 2019

Gândul a dezvăluit, marți, că artistul era diagnosticat de câțiva ani cu cancer, în 2019 îi fusese extirpat un rinichi și atunci a făcut chimioterapie. În octombrie, când a aflat că avusese COVID, făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea, au declarat în exclusivitate pentru Gândul apropiați ai familiei lui Petrică Mîțu Stoian.

Sursele citate au precizat că Petrică Mîțu Stoian a făcut și  chimioterapie, la Institutul Oncologic Fundeni.

„A avut un cancer, la rinichiul drept, i l-au scos pe data de 28 mai 2019. De atunci, a făcut tratament, a făcut și chimioterapie, și nu a mai avut nicio problemă. Din acest motiv, a mers să facă un CT (Computer Tomograf – n.r.) acum două săptămâni. Urma ca după acest CT, dacă ar fi fost ceva suspect, să mergem iar la Fundeni, să facem din nou tratament. Dar după CT, nu a ieșit nimic suspect din punct de vedere tumoral. Acesta este adevărul”, a declarat, pentru Gândul, o persoană foarte apropiată de regretatul artist.

Informațiile au fost confirmate pentru Gândul și de surse medicale din cadrul Institutului Oncologic.

A aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Constantin Gușman, impresarul și prietenul lui Petrică Mîțu Stoian, a mărturisit că interpretul de muzică populară care a murit, pe 6 noiembrie, la Spitalul Județean Reșița, aflase pe 20 octombrie, în urma unui CT la plămâni, că a fost infectat cu COVID-19.

Impresarul a precizat că înainte de a afla că a avut COVID-19, pentru că făcea febră și avea dureri de cap, s-a testat de mai multe ori, dar infecția cu SARS-CoV-2 nu a fost confirmată la testele rapide.

„El, cu vreo 10 zile înainte, avea ba temperatură, ba îl durea capul și a luat paracetamol și i-a trecut. Și-a făcut singur test rapid. În fiecare zi își făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog și i le trimitea ei. Și chiar are înregistrarea când îi spunea “Nană, uite că nu am nici astăzi COVID”. (…) Deci de aflat a aflat în urma rezultatului de la CT . În CT-ul respectiv îi spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înțeles că toți, sau aproape toți 80, 90% dintre cei care trec prin Covid rămân cu acel geam mat care dispare cu timpul în două trei luni”, a mărturisit Constantin Gușman.

Ulterior, artistul a decis să urmeze un tratament cu oxigen hiperbaric la Reșita, cu toate că medicul cardiolog nu i-ar fi recomandat. Potrivit impresarului, Petrică Mîțu Stoian își rezervare la clinica din Reșița un sejur de 15 zile.

„El a zis, și așa nu mai avem evenimente, «mă duc la o cameră», nici nu am reținut numele atunci, hiperbarică. Nici nu auzisem. Nu știam ce este aia. Păi unde să te duci? A zis: «Este la Constanța și lângă Reșița». Păi și ce îți face acolo? «Mă bagă și dispare acel geam mat mai repede». Mă Petre, nu te duce acolo, că știi că ai probleme cu inima. Nimic. Numai că nu ne-am bătut. El se duce (…) Ori de pe internet, ori cu cine a discutat, nu știu de unde a aflat de asta. A sunat întâi la Constanța, ne-a răspuns cineva, a zis da, avem pe cineva, vine, face tratamentul și pleacă acasă. Deci exclusă varianta. El cred că abia a așteptat ca să poată să se ducă în partea cealaltă, unde cică este în vârful muntelui și e aer curat. A luat legătura cu medicul respectiv și a luat sejurul acela, pentru că i-a spus că o să aibă nevoie de 15 zile. Sută la sută cred că nu trebuia să ajungă la clinică, din cauza problemelor cardiace”, a spus Constantin Gușman.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit în seara de 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșita, unde fusese dus de urgență de la clinica privată unde trebuia să înceapă un tratament de 15 ședințe în camera hiperbară, după ce aflase la un CT că a avut COVID-19.

Medicii de pe secția ATI a Spitalului de Urgență Reșița s-au luptat ore în șir să-i salveze viața. Artistul ar fi trebuit să fie transferat la Craiova, însă organismul său a cedat, iar medicii au anunțat decesul acestuia.

Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-COVID și a trecut prin boală fără să știe că a luat infecția cu SARS-CoV-2, care s-a suprapus peste problemele cardiace și renale de care suferea.

În jurul morții lui Petrică Mîțu Stoian au apărut, de sâmbătă, controverse legate de cauza decesului fulgerător, după doar o ședință test pentru un tratament în camera hiperbară pe care trebuia să îl înceapă în clinica privată din Caraș-Severin.

Procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar de ucidere din culpă, fiind făcută, la confirmarea familiei, și necropsia artisului.

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat pentru Gândul surse medicale.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase