Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Procurorii vor să clarifice dacă tratamentul la camera hiperbară era contraindicat pentru interpret

Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Procurorii vor să clarifice dacă tratamentul la camera hiperbară era contraindicat pentru interpret
Petrică Mîțu Stoian/sursa/Facebook
Publicat: 07/11/2021, 18:11
Actualizat: 07/11/2021, 18:22

Procurorii ar putea să solicite necropsia lui Petrică Mîțu Stoian în condițiile unor presupuse contraindicații pentru tratamentul cu camera hiperbară, care ar fi condus la decesul interpretului. Acesta ar fi suferit de o afecțiune pulmonară care s-ar fi putut agrava în mod fatal în urma terapiei cu oxigen hiperbaric.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că e posibil ca procurorii să ceară, luni, autopsia în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Sursele citate au precizat că anchetatorii iau în calcul posibile deficiente majore si s-ar pune pune în discutie dacă interpretul de muzică populară a avut  contraindicație pentru tratamentul cu camera hiperbară.

În acest sens, pneumotoraxul netratat reprezintă o contraindicație absolută în privința terapiei cu oxigen hiperbaric.

Atunci când un pacient este pus într-o cameră în care presiunea aerului se schimbă, acesta poate face pneumotorax intens, care îi poate pune rapid viața în pericol.

Artistul s-a stins la spitalul din Reșița

Conform specialiștilor, fiecare pacient cu pneumotorax ar trebui sa se trateze (toracostomie) înainte să beneficieze de oxigenoterapia hiperbarică.

Cunoscutul interpret avea bronhopneumonie postcovid și plămânul afectat major
De aceea, procurorii vor să verifice dacă decesul are legătură cu procedurile medicale la care a fost supus.

Artistul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă, după ce a fost transportat în stare gravă la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa, diagnosticat cu o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

Potrivit medicilor, când a ajuns la spitalul din Reșița, organele artistului erau foarte afectate și cedau unul după altul. Interpretul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, însă a decedat în scurt timp.

Petrică Mâțu Stoian se afla în tratament post-Covid de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin. În acestă dimineața artistul a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița, acolo unde medicii au reuşit să îl stabilizeze. Din păcate, a fost prea târziu.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult