VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Publicat: 08/11/2021, 17:13
Actualizat: 09/11/2021, 15:23

Constantin Gușman, impresarul și prietenul lui Petrică Mîțu Stoian, a mărturisit că interpretul de muzică populară care a murit, sâmbătă, la Spitalul Județean Reșița, a aflat abia pe 20 octombrie, în urma unui CT la plămâni, că a fost infectat cu COVID-19. Anterior, artistul a făcut mai multe teste antigen acasă, însă rezultatul acestora a fost negativ.

Impresarul a precizat că s-a testat de mai multe ori pentru că făcea febră și avea dureri de cap, dar infecția cu SARS-CoV-2 nu a fost confirmată la testele rapide.

„El, cu vreo 10 zile înainte, avea ba temperatură, ba îl durea capul și a luat paracetamol și i-a trecut. Și-a făcut singur test rapid. În fiecare zi își făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog și i le trimitea ei. Și chiar are înregistrarea când îi spunea “Nană, uite că nu am nici astăzi covid”. (…) Deci de aflat a aflat în urma rezultatului de la CT . În CT-ul respectiv îi spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înțeles că toți, sau aproape toți 80, 90% dintre cei care trec prin Covid rămân cu acel geam mat care dispare cu timpul în două trei luni”, mărturisește Constantin Gușman.

Ulterior, artistul a decis să urmeze un tratament cu oxigen hiperbaric la Reșita, cu toate că medicul cardiolog nu i-ar fi recomandat. Potrivit impresarului, Petrică Mîțu Stoian își rezervare la clinica din Reșița un sejur de 15 zile.

„I-a spus că o să aibă nevoie de 15 zile”

El a zis, și așa nu mai avem evenimente, «mă duc la o cameră», nici nu am reținut numele atunci, hiperbarică. Nici nu auzisem. Nu știam ce este aia. Păi unde să te duci. A zis: «Este la Constanța și lângă Reșița». Păi și ce îți face acolo? «Mă bagă și dispare acel geam mat mai repede». Mă Petre, nu te duce acolo, că știi că ai probleme cu inima. Nimic. Numai că nu ne-am bătut. El se duce(…)Ori de pe internet, ori cu cine a discutat nu știu de unde a aflat de asta. A sunat întâi la Constanța ne-a răspuns cineva, a zis da, avem pe cineva, vine face tratamentul și pleacă acasă. Deci exlusă varianta! El cred că abia a așteptat ca să poată să se ducă în partea cealaltă, unde cică este în vârful muntelui și e aer curat. A luat legătura cu medicul respectiv și a luat sejurul acela, pentru că i-a spus că o să aibă nevoie de 15 zile. Sută la sută cred că nu trebuia să ajungă la clinică, din cauza problemelor cardiace”, spune Constantin Gușman.

Cântărețul a venit la București

Timp de trei zile, înainte de a pleca spre Reșița, artistul a venit la București și a participat și la o emisiune TV. Joi, solistul de muzică populară a plecat către Reșița. Cu câteva ore înainte să intre în camera hiperbarică, artistul l-a contactat pe impresar și i-a spus că va urma procedura medicală timp de două ore și jumătate.

A plecat la București, nu avea nimic, se simțea excelent. Și-a făcut bagajul și la patru și un sfert a plecat spre Reșița, unde îl aștepta un nepot ca să-l ducă la acea clinică. La 8 l-am sunat să văd unde este și mi-a zis că e în Reșița (…) A ajuns la clinică pe la 11, l-a ajutat nepotul lui să-și care bagajul și pe la 11:00 m-a sunat să-mi spună că este excelent la clinică. Mi-a zis că l-a consultat un medic micuț, simpatic și tinerele care i-a spus că nu sunt probleme.

Constantin Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian

„Plângea, zicea că l-au dus la reanimare”

Sâmbătă, Constantin Gușman a fost contactat de nepotul lui Petre Mîțu care l-a anunțat că starea de sănătate a artistului este gravă, motiv pentru care este internat la Spitalul Județean de Urgență din Rețița.

„M-am urcat în mașină și am plecat spre Reșița, dar eu dimineața, l-am sunat. Am zis “Mă, cât de rău o fi?”. Am vorbit cu el și zice «stai liniștit că nu am mare lucru. Mă stabilizează și mă duc înapoi». Fiica mea l-a sunat și ea și a vorbit cu el, fiind doctorul acolo. Și atunci a vorbit ea direct cu doctorul. Și i-a spus următoarele:« Trebuie să-l stabilizăm. 80% este stabilizat, dar trebuie să-l stabilizăm 100%. Și după aceea, dacă vreți, îl transferați la un alt spital sau îl externăm». Nu i-a spus că este în stare critică. I-a spus că îl stabilizează. Asta deci, fiind înainte de ora 12:00. Eu eram pe la Orșova, pe la 1 și și zice îi era rău. Plângea, zicea că l-au dus la reanimare. La două jumătate am ajuns eu, era intubat, era anesteziat și nu am putut vorbi cu el”, a mai spus Constantin Gușman.

Și Clinica Nera, acolo unde Petrică Mîțu Stoian se afla pentru tratament post-COVID, a avut prima reacție după moartea interpretului de muzică populară. Reprezentanții unității medicale susțin că artistul a ajuns la clinică pe 5 noiembrie, într-o stare generală bună de sănătate și ulterior a fost consultat de un specialist.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.