Temutul lider interlop Marius Stripăru a declanșat un SCANDAL uriaș de corupție, în Penitenciarul Craiova. Deținutul a fost transferat de urgență

Temutul lider interlop Marius Stripăru a declanșat un SCANDAL uriaș de corupție, în Penitenciarul Craiova. Deținutul a fost transferat de urgență
Publicat: 12/04/2024, 07:00

Temutul lider interlop Marius Crăciun, zis Stripăru, l-a denunțat pe unii dintre șefii Penitenciarului Craiova, după ce ofițerul i-ar fi vândut un telefon. În urma incidentului, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat parchetul, iar deținutul a fost mutat tocmai la Penitenciarul Iași, situat la peste 600 de kilometri depărtare.

Originar din Sibiu, Marius Crăciun, zis Stripăru, este unul dintre cei mai temuți lideri interlopi din țară, mai ales că, ani la rând, a fost considerat drept unul dintre oamenii de bază ai lui Ion Clămparu.

Încarcerat în regim de maximă siguranță la Penitenciarul Craiova, deținutul Marius Crăciun a declanșat, anul trecut, la data de 9 octombrie, un scandal uriaș de corupție în care este implicat comisarul șef Dan Sfeta, unul dintre șefii de secție din cadrul unității. Mai mult, același Sfeta este chiar fratele directoarei Penitenciarului Craiova, Alina Elena Stănciugelu.

Potrivit unor surse judiciare, deținutul ar fi predat un telefon mobil, despre care a spus că i-ar fi fost vândut de Dan Sfeta. Deținutul a făcut acest gest în curtea de aer, într-un moment în care de față erau în jur de 30 de polițiști și 15-20 de deținuți. Mai mult, șeful de tură a și filmat momentul cu dispozitivul video montat pe echipament.

Sursele citate au precizat că, după producerea evenimentului, ofițerul acuzat de corupție ar fi intrat în concediu medical, iar Stripăru a fost transferat la Penitenciarul Iași, situat la peste 600 de kilometri distanță.

Ofițerul este monitorizat permanent

Incidentul a fost confirmat și de Administrația Națională a Penitenciarelor, care a menționat că a fost notificat parchetul.

„ANP confirmă faptul că deținutul în cauză a făcut o sesizare în fața mijloacelor de înregistrare audio/video din dotarea personalului aflat în serviciu, în care a adus acuzații referitoare la conduita unui ofițer, conform cărora cel din urma ar fi introdus telefoane mobile în unitate la solicitarea deținutului, contra unor sume de bani.

Cu excepția acuzației, deținutul nu a mai oferit date care să permită stabilirea veridicității celor afirmate.

ANP a dispus aprofundarea celor reclamate însă, având în vedere baza legală limitată în cadrul căreia instituția noastră poate face verificări, au fost sesizate imediat organele de parchet.

Răspunsul primit a fost în sensul în care sesizarea ANP nu are elementele minime necesare, conform Codului de Procedură Penală.

Așadar, la acest moment, la nivelul structurilor interne cu atribuții din cadrul sistemului penitenciar, aspectele indicate se află în continuă monitorizare. Menționăm că reputația ofițerului în cauză nu a mai fost pusă la îndoială de o asemenea manieră pe tot parcursul carierei sale, iar deținutul care a formulat acuzația este cunoscut ca fiind unul cu un comportament problematic și condamnat 13 ani pentru trafic de stupefiante.

Facem precizarea că ANP nu tolerează conduitele neconforme cu regulamentele și legislația în vigoare și respinge categoric orice acuzație privind mușamalizarea sau reacția superficială ori tardivă, mai ales în cazul unor fapte de corupție”, se arată în răspunsul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

CITEȘTE ȘI:

Aghiotantul interlopului „Cap de porc”, adus cu escortă din Franța. „Stripăru”, acuzat de trafic de droguri

EXCLUSIV | Luptător din trupele speciale de la Penitenciarul Craiova, ținta unei răzbunări mafiote. Bărbatul a mai fost atacat și într-un club

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern