EXCLUSIV | Teroristul Omar Hayssam stă încuiat în infirmeria pușcăriei, împreună cu bolnavii în fază terminală. Ce a pățit celebrul deținut

EXCLUSIV | Teroristul Omar Hayssam stă încuiat în infirmeria pușcăriei, împreună cu bolnavii în fază terminală. Ce a pățit celebrul deținut
Publicat: 21/10/2023, 08:00

Teroristul Omar Hayssam a fost mutat în infirmeria Penitenciarului Mărgineni, unde își execută ultima parte a pedepsei de 24 de ani. Pentru a nu risca un atac împotriva sirianului, care este considerat „vulnerabil”, acesta este înconjurat numai de bolnavi în formă terminală și persoane cu infirmități grave.

Sirianul Omar Hayssam era considerat, la începutul anilor 2000, unul dintre cei mai influenți afaceriști străini din România. Acesta avea afaceri cu lemn în Buzău și locuia într-o vilă luxoasă din Nehoiu. Înt-un interviu acordat unei televiziuni din România, sirianul lăuda frumusețile țării noastre și, referindu-se la el însuși, spunea că este nevoie de un prinț care să le stăpânească.

Aflat în bune relații cu presa, acesta a sprijinit o echipă formată din trei jurnaliști din București, Marie-Jean Ion, Ovidiu Ohanesian și operatorul Sorin Mișcoci să ajungă în Irak pentru a vorbi cu noul președinte al țării și cu prim-ministrul.

Cei trei, au fost, însă, răpiți de teroriști, împreună cu ghidul lor irakian, Mohammad Munaf.

Teroriștii erau înțeleși cu Hayssam Omar să împartă banii proveniți din răscumpărare. Planul sirianului s-a dat cu totul peste cap după ce oamenii săi au fost tâlhăriți de alt grup terorist, care le-a luat ostaticii cu forța, iar sirianul a pierdut complet controlul asupra situației.

Omar Hayssam, condamnat în cinci dosare

În scurt timp, afaceristul a fost demascat însă a reușit să fugă peste graniță, ascuns pe un vapor care transporta oi în Orientul Mijlociu, după ce a fost eliberat de controversatul procuror Ciprian Nastasiu. Teroristul a fost prins și readus în țară abia în 2013, când a fost închis pentru următorii 24 de ani. Omar Hayssam fusese condamnat în cinci dosare, dintre care unul pentru terorism, în care a primit 20 de ani și restul pentru infracțiuni economice, cu prejudicii calculate la zeci de milioane de euro, umând ca pedeapsa finală să fie calculată la 24 de ani.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au dezvăluit, pentru Gândul, că teroristul din Orientul Mijlociu s-a îmbolnăvit în închisoare, unde ar fi făcut Parkinson și ar fi dezvoltat o formă de diabet.

Cum a obținut deținutul Hayssam recompense

De aceea, spun sursele citate, deținutul a fost mutat în infirmeria închisorii, unde, pentru a nu putea fi atacat de alți condamnați, ar fi fost internat, sub cheie, împreună cu aproximativ zece persoane, între care bolnavi în fază terminală, paralizați de la brâu în jos, sau persoane care au amputate mâini sau picioare.

Omar Hayssam nu a muncit niciodată în închisoare, însă, pentru a strânge punctele necesare unor recompense, ar fi participat la multe cursuri de dezvoltare personală. În schimb, deținutul ar fi primit dreptul să se vadă cu soția lui, Adela Omar, la camera intimă.

După mai multe încercări eșuate, deținutul a făcut o nouă cerere de liberare condiționată, la Judecătoria Moreni. Acesta are peste 60 de ani și este bolnav, ceea ce îl face să spere că va respira din nou aerul libertății. Totuși, sursele Gândul s-au arătat sceptice și au explicat că este puțin probabil ca instanța să fie de acord cu cererea teroristului sirian.

CITIȚI ȘI:

Teroristul Omar Hayssam cere statului să-i șteargă datoriile de 20 de milioane de euro și să-i dea drumul din penitenciar. Sirianul are de executat 24 de ani de închisoare

Cât cere ANAF pe apartamentul cu 4 camere al lui Omar Hayssam | FOTO cu locuința din centrul Capitalei

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...