EXCLUSIV. Tragedia de la ”Victor Babeș”. Managerul Emilian Imbri: ”Aceasta este una dintre cele mai grave situații pe care a avut-o spitalul până acum!”

EXCLUSIV. Tragedia de la ”Victor Babeș”. Managerul Emilian Imbri: ”Aceasta este una dintre cele mai grave situații pe care a avut-o spitalul până acum!”
EXCLUSIV. Tragedia de la ”Victor Babeș”. Managerul Emilian Imbri: ”Aceasta este una dintre cele mai grave situații pe care a avut-o spitalul până acum!”
Publicat: 11/12/2020, 17:48
Actualizat: 11/12/2020, 18:02

Spitalul COVID ”Victor Babeș” din București trece printr-o situație cu care nu s-a mai confruntat niciodată, după ce unul dintre brancardierii instituției medicale a detubat, accidental, o pacientă în vârstă de 65 de ani – infectată cu noul coronavirus – care se afla internată și, ulterior, aceasta a decedat din lipsa oxigenului.

GÂNDUL.RO, a prezentat, în EXCLUSIVITATE, informații șocante din acest caz (TOATE DETALIILE AICI), iar surse medicale au declarat că această tragedie a survenit din cauza unei confuzii, brancardierul neverificând monitorul pentru a vedea dacă pacienta este în viață.

Potrivit informațiilor de la Poliția Capitalei, brancardierul de 58 de ani este acuzat de ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Decesul pacientei s-a produs joi după-amiază și, pentru că moartea nu a survenit din motive medicale clare, a fost solicitată – chiar de către conducerea spitalului – și o anchetă care să lămurească toate circumstanțele în care a avut loc această tragedie.

Toate cadrele medicale care erau de gardă la momentul decesului au fost audiate de procurori

În urma evenimentului tragic care a avut loc la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” din Capitală, ancheta se află în plină desfășurare. Necropsia a stabilit că pacienta de 65 de ani a încetat din viață din cauza insuficienței respiratorii, prin sufocare.

În exclusivitate, surse GANDUL.RO ne-au declarat că – în afara brancardierului – ”au fost audiate până acum toate cadrele medicale care erau de gardă la momentul la care a avut loc incidentul soldat cu moartea pacientei intubate”.

Aceleași surse menționează că ”procurorii au solicitat conducerii spitalului toate documentele medicale necesare investigaților precum și fișele cu instruirea personal făcută cadrelor medicale și brancardierului”.

În ceea ce îl privește pe brancardier – care are calitatea de suspect, la această oră – ”acesta nu era un debutant și nici nu era venit de curând în spital, ci desfășura această activitate de câțiva ani în această instituție”, au mai transmis respectivele surse.

Medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”: ”La ATI se intră doar cu cartelă, doar chemat!”

Contactat telefonic, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „DrVictor Babeș” – dr. Emilian Imbri – a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că accesul la ATI nu se poate face decât atunci când personalul medical este ”chemat”, pe baza unei cartele, nici chiar el – managerul instituției medicale – neavând o astfel de cartelă. Din acest punct de vedere, continuă Emilian Imbri, ”regulile sunt foarte stricte”.

Mai mult, medicul Emilian Imbri a mai declarat că acest deces șocant poate fi considerat una dintre cele mai grave situații cu care spitalul s-a confruntat până acum.

”ATI-ul este un compartiment foarte bine delimitat. Acolo intră personalul medical doar cu cartelă – nici eu nu am cartelă. Iar cine intră, intră doar chemat, accesul îl face cineva dinăuntru și este în permanență însoțit. Mai multe date nu pot să vă ofer pentru că procurorii ne-au pus în vedere acest aspect și ei sunt cei care vor oferi toate informațiile, atunci când vor considera. Tot ce pot să vă mai spun, în acest moment, este că aceasta este una dintre cele mai grave situații pe care a avut-o spitalul până acum!, spune managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu