EXCLUSIV VIDEO | Fiul lui Mihai Șora povestește despre ultimele întâlniri cu tatăl său: „Au fost discuții foarte interesante și cu mult haz, de multe ori. A cântat niște romanțe de prin anii ‘30, cântece de pahar”

Publicat: 03/03/2023, 13:46

Tom Șora, fiul filosofului și eseistului român Mihai Șora, a vorbit într-un interviu, la GÂNDUL EXCLUSIV, despre ultimele două întâlniri cu tatăl său. Compozitorul a mărturisit că, până în anul 2010, a avut o relație extrem de bună și de apropiată cu tatăl său, precizând că „au fost discuții foarte interesante și cu mult haz, de multe ori”.

Întrebat dacă mai păstrează în inimă câteva momente memorabile petrecute cu tatăl său, Tom Șora a povestit de clipa în care Mihai Șora a cântat „niște romanțe de prin anii ‘30”, care erau, de fapt, „niște cântece din acestea, de pahar”.

„Nu cred că erau chestii memorabile în sensul esențial. Sigur, au fost discuții foarte interesante și cu mult haz, de multe ori. Taică-miu, de exemplu, îmi aduc aminte că a apucat și a cântat niște romanțe de prin anii ‘30, dar le-a cântat extraordinar, niște cântece din acestea, de pahar, sau așa ceva, nu mai știu exact.

Aș vrea să povestesc un lucru despre tata, că m-ați întrebat și ceva care într-adevăr m-a marcat: să zicem că aveam vreo 12-13 ani, înainte de a deveni pubertar, și o dată am făcut atâtea plimbări cu el și ne-am înțeles fantastic – toată viața, de altfel, până prin 2010 – și mergeam pe o stradă din București, unde erau garduri de fier forjat.

Erau plante care ieșeau prin gard, gen zorele, și eu am trecut pe lângă zorelele acelea și am rupt o frunză de la zorele – așa, de ce nu? Și atunci, mi-a zis el: «Poți să o refaci?» și am zis: «Nu». Atât. Am înțeles și nu mai rupeam frunzele. Mi-a plăcut – adică m-a marcat chestia asta, n-am făcut mare filozofie, dar mi-a rămas”, a povestit Tom Șora.

Mihai Șora s-a stins din viață pe 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Fiul său, Tom Șora, care locuiește din anii ’80 în Germania, și-a făcut apariția la înmormântarea tatălui, la București, unde a lansat acuzații la adresa Luizei Palanciuc, femeia cu care Mihai Șora s-a căsătorit în urmă cu aproape 10 ani, când avea 96 de ani.

Tom Șora a susținut că relația sa și a surorii sale cu filosoful ar fi fost „sistematic împiedicată” în ultimii zece ani și că a aflat despre moartea tatălui său întâmplător. Tom Șora a mai spus și că a fost nevoie să vină la protestele din Piața Victoriei, în 2019, pentru a reuși să discute cu tatăl lui.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Fiul lui Mihai Șora face dezvăluiri zdrobitoare despre viața și moartea tatălui său. “Cu tot calmul, mi-au sărit capacele. Nu eram nici pe lista celor care sunt în doliu, mi se pare cam mult”

EXCLUSIV VIDEO | Tom Șora vorbește despre apartamentul tatălui său: “Fratele meu a finanțat casa. El a cumpărat casa cu banii lui, pe numele tatălui”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii