EXCLUSIV VIDEO | Florin Manole: ”Primăria Sectorului 1 este atât de bogată încât i-au rămas 400 de milioane de lei. Deși este nevoie de investiții, Clotilde Armand ține banii degeaba”

Publicat: 15/12/2022, 11:00
Actualizat: 17/12/2022, 10:56

Primăria Sectorului 1 are 400 de milioane de lei blocați în buget, bani pe care Clotilde Armand nu-i redirecționează către investiții, din cauza ”incapacității administrative a primarului și a echipei sale”, spune Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV.

Primarul Clotilde Armand promitea în aprilie, când a fost aprobat bugetul Sectorului 1, ”investiții istorice” în infrastructură, școli, spitale și modernizarea marilor parcuri. Au urmat însă luni în care Sectorul 1 a fost sufocat de gunoaie, iar primarul a fost acuzat că blochează proiecte și că nu a reușit să cheltuiască nici 10% din bugetul de investiții, că deși administrația are sute de milioane de lei în conturi, în cel mai bogat sector al Bucureștiului încă sunt familii care trăiesc ca la începutul secolului XX, cu străzi de pământ.

Petre Florin Manole o acuză pe Clotilde Armand că ține blocați bani care ar putea fi investiți în proiecte de termoficare, de infrastructură sau folosiți pentru școli, spații verzi ori renovarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

Primăria Sectorului 1, singura din București care administrează un CET

Primăria Sectorului 1 este singura din București care are un CET în administrare, pe care l-ar putea moderniza dacă primarul ar aloca banii pentru acest proiect, susține președintele PSD Sector 1.

”CET Grivița este o companie a Primăriei Sectorului 1. CET Grivița poate fi modernizat. Este un proiect început deja de acum câțiva ani, care putea fi continuat dacă se alocau bani – și asta este o nuanță importantă -, nu dacă erau bani, pentru că bani sunt. Primăria Sectorului 1 este foarte bogată, dar în Primăria Sectorului 1, primarul nu alocă banii”, a spus Petre Florin Manole.

Peste 400 de milioane de lei blocați de Clotilde Armand

Întrebat cât de bogat este Sectorul 1, Petre Florin Manole a amintit că 400 de milioane de lei au rămas necheltuiți de anul trecut.

”Primăria Sectorului 1 este atât de bogată încât i-au rămas peste 400 de milioane de lei necheltuiți. Sunt bani care stau degeaba, care ar putea reprezenta investiții în spații verzi, în termoficare, în infrastructură, de la renovarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu până la trotuarele din Sectorul 1. Și școlile sunt într-o situație în care mai este nevoie de investiții”, a susținut președintele Petre Florin Manole.

”Clotilde Armand nu se pricepe la investiții și nici nu are echipă”

Florin Manole pune deficitul de dezvoltare al Sectorului 1 pe seama faptului că primarul Clotilde Armand ”nu are cunoștințele și nu are o echipă” cu care să lucreze. Acesta susține că banii din buget rămân neinvestiți pentru că nici Clotilde Armand și nici oamenii din jurul ei nu cunosc administrație publică.

Este nevoie de investiții, dar avem o administrație care nu se pricepe, pur și simplu. Nu cred că este întotdeauna – deși uneori este – și rea-intenție la Clotilde Armand. Deseori vorbim, însă, doar de incapacitate administrativă. Nu are cunoștințele și nu are o echipă cu care ar putea să schimbe lucrurile, iar asta se dovedește în practică”, a mai spus Florin Manole.

Urmăriți interviul integral:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Schimbare majoră a băncilor din România. Câţi lei obţinem acum dacă schimbăm 15.000 de euro
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ai voie să încalci LINIA CONTINUĂ dacă depășești o căruță / tractor? Ce prevede legea...
Cum arată închisoarea din Germania în care va sta Cătălin Cherecheș. Primele imagini din penitenciarul...
Oana Lis trece prin momente dificile: ”Nu mai e”. Ce s-a întâmplat cu soția lui...
Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
Adevărata poveste, spusă după un SECOL! Cel mai MARE trib din SUA
SE INTERZICE FUMATUL în aceste locuri! Reguli noi pentru fumătorii din România
Ce secrete vor fi dezvăluite în ultimul episod din „Clanul”
Cum arată familia lui Călin Popescu Tăriceanu. Imagini rare cu femeia care l-a cucerit și...
BANCUL ZILEI. Bulă: Băi nevastă, am observat că facem dragoste doar când ai nevoie de...