EXCLUSIV VIDEO | Fost consilier în Primăria Capitalei: „Pasajul Ciurel a fost abandonat pentru că se deranjau anumite interese imobiliare”

Publicat: 09/08/2022, 19:46
Actualizat: 10/08/2022, 12:46

Lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, continuarea proiectului Ciurel, au fost practic abandonate de Nicușor Dan, „pentru că se deranjau anumite interese imobiliare”, a declarat luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general, Gabriela Firea.

Este vorba despre etapa a doua a proiectului Ciurel, drumul până la Centura Bucureștiului, despre care fostul consilier spune că era în stadiu avansat când echipa Firea a plecat din primărie. La acel moment se încheiau lucrările la proiectul tehnic și a fost modificat coridorul de expropriere: inițial erau afectate 200 de clădiri, iar în noul proiect erau doar 20 de imobile ce trebuiau expropriate.

„Proiectul Ciurel, așa cum îl știe toată lumea, este un proiect căruia actualul primar i-a negat utilitatea încă înainte de a-și prelua mandatul (…) A fost abandonat pentru că se deranjau anumite interese imobiliare (…) Proiectul tehnic era gata, la fel coridorul de expropriere, constructorul era acolo, practic nu mai trebuia să faci nimic, nicio licitație. Proiectul a fost abandonat. Prelungirea Ghencea din punctul meu de vedere este abandonată, Doamna Ghica – așteptăm cu interes să vedem un tăblier metalic, care se pare că vine în septembrie de undeva din Italia, dar în Italia nu se muncește în august. Nicolae Grigorescu e în etapa a doua. Nici aici nu s-a făcut nimic, lăsat de izbeliște”, a declarat Marius Coaje la emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întrega emisiune poate fi vizionată AICI.

Fostul consilier a dezvăluit, pentru Gândul, ce a văzut sub planșeul de la Piața Unirii – structură cu risc seismic grad I. Potrivit lui Coaje, imaginea de sub construcția imensă de beton de la Unirii „este una sinistră”. Inginerul este de părere că planșeul, sub care se află și cele două magistrale de metrou, plus pasajul pietonal, are nevoie urgentă de consolidare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase