EXCLUSIV VIDEO | Ștefan Dumitrașcu, arhitect: „Sorin Oprescu estima un număr de 30 de mii de morți în cazul unui cutremur major în București”

Publicat: 06/03/2023, 21:00

Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Sectorului 3, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în urmă cu opt ani, primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu, estima un număr de 30 de mii de morți în cazul unui cutremur major în București.

„Acum vreo opt ani râdeam cu toții, sau duceam în derizoriu spusele primarului general de la ora respectivă, doctorul Sorin Oprescu, care spunea că în cazul unui seism major în București se așteaptă la cel puțin 25 sau 30 de mii de victime, de morți (…) Uitați-vă ce s-a întâmplat în Turcia, unde, în prima zi după seism se anunțau cinci mii de morți, și acum suntem la peste 45 de mii de morți. Evident se va ajunge undeva în zona 70 de mii, pentru că mai este mult de lucru acolo”, a precizat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Arhitectul șef al Sectorului 3 a mai declarat că „seismele nu omoară oamenii. Clădirile omoară. Indolența și panica omoară oamenii”.

Marius Pavel: „Municipalitatea are obligația să expertizeze în primul rând grădinițe, spitale, școli”

La rândul său, Marius Pavel, consilier general, a declarat că expertizele clădirilor din București sunt expirate.

„În primul și în primul rând trebuie să știm care clădiri sunt vulnerabile. Toate expertizele sunt expirate. Acea bulină roșie reprezintă o expertiză făcută la un anumit moment, care azi este expirată, S-ar putea ca riscul seismic să fie mult mai mare. Municipalitatea are obligația să expertizeze în primul rând grădinițe, spitale, școli. Știm de două spitale care se vor prăbuși. Avem la Fundeni 1.500 de medici. Colentina, iar, este un spital vechi”, a declarat Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase