Experții avertizează împotriva strategiei planificate de vaccinare a Regatului Unit. Marea Britanie a anunțat că va întârzia administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-Covid

Experții avertizează împotriva strategiei planificate de vaccinare a Regatului Unit. Marea Britanie a anunțat că va întârzia administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-Covid
Publicat: 08/01/2021, 11:10
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

intRegatul Unit intenționează să amâne administrarea celei de-a doua doze necesare de vaccinuri autorizate cu până la 12 săptămâni – o încercare de a grăbi distribuirea primei doze. Acest experiment public este extrem de controversat, deoarece a doua doză de vaccinuri a fost autorizată să fie administrată la trei până la patru săptămâni după prima, în cadrul studiilor clinice.

Marea Britanie a anunțat că va întârzia a doua doză până la 12 săptămâni

„O idee proastă”, a spus dr. Paul Offit, membru al Comitetului consultativ al vaccinului al Food and Drug Administration.

„Întrerupeți un program”, a spus el, adăugând dacă a doua doză a unui destinatar este întârziată „două luni mai târziu, trei luni mai târziu, patru luni mai târziu … este posibil să nu mai fie protejate”.

Vaccinurile anti-COVID-19 au rămas la nivel global, SUA au inoculat doar peste 5 milioane din aproximativ 20 de milioane de vaccinuri distribuite în toată țara. Cu noua variantă de virus care se desfășoară în Marea Britanie, provocând cea de-a doua oprire oficială a acesteia, oficialii lor din domeniul sănătății încep să câștige control.

„Este tot ce vedem cu adevărat, zi de zi – din ce în ce mai multe cazuri”, a spus dr. Laith Alexander din Spitalul Sf. Toma din Marea Britanie. Alexander a primit prima injecție luna trecută.

„Problema este că am consimțit la vaccinare conform programului care a fost testat în studiu – în faza a treia,” a spus Alexander. „Nu am consimțit cu adevărat la un program care în cele din urmă nu are în spate un studiu clinic randomizat.”

Profesorul Barry Schoub, președintele comitetului consultativ al guvernului sud-african, a declarat marți pentru Sky News că întârzierea unei a doua doze ar putea risca răspândirea mai rapidă a virusului, deoarece oamenii nu au imunitate deplină după prima vaccinare.

Vaccinurile autorizate din Marea Britanie – inclusiv cele de la Pfizer, AstraZeneca și Moderna – necesită fiecare două doze

Fiecare vaccin conține unele date care arată că vaccinul ar putea fi moderat eficient, dar nu la fel de mult pe cât ar fi fără a doua doză necesară.

„Cu Pfizer [prima doză], a fost aproximativ 50% eficient în acea perioadă de timp de trei săptămâni”, a declarat Offit pentru ABC News cu privire la datele din studiile clinice privind vaccinul. „Pentru Moderna [prima doză], aproximativ 80% în perioada de patru săptămâni – dar tot ceea ce arată este că aveți o gamă foarte, foarte scurtă de protecție cu prima doză, care poate fi doar câteva săptămâni . „

Offit face parte din comitetul consultativ care a votat pentru FDA să autorizeze atât candidații la vaccinul COVID-19 atât pentru Pfizer cât și pentru Moderna pentru utilizare de urgență în Statele Unite.

A doua doză va oferi un răspuns excelent de stimulare, așa cum a fost arătat în studiile clinice, a spus Offit. „Face o greșeală să întârzie a două doză, deoarece trimite un mesaj subtil că a doua doză poate că nu este atât de importantă – în timp ce este extrem de importantă deoarece asta vă oferă protecția și probabil protecția pe termen mai lung, nevoie de aceste vaccinuri. ”

Organizația Mondială a Sănătății a influențat, de asemenea, planul Regatului Unit, spunând că dovezile științifice nu susțin o întârziere de peste șase săptămâni în administrarea unei a doua doze de vaccin.

Offit a spus că nu există niciun sprijin în rândul cercetătorilor de la FDA pentru a întârzia a doua doză în SUA. O opțiune discutată este însă administrarea a doar jumătate din volumul vaccinului Moderna atunci când se administrează fiecare doză, care se bazează pe rezultatele timpurii din 18 până la 55 de ani.

Ideea a fost pusă de Moncef Slaoui, șeful Operației Warp Speed.

Când i s-a cerut să comenteze, Moderna a spus: „În acest moment nu vom mai avea alte informații de împărtășit despre eventuale discuții de reglementare în curs de desfășurare”.

Luni, FDA a emis un avertisment împotriva oricărui experiment cu dozare. „Vrem să reamintim publicului importanța primirii vaccinurilor COVID-19 în funcție de modul în care au fost autorizați … pentru a primi în siguranță nivelul de protecție observat în studiile clinice randomizate”, se arată în comunicat.

Vaccinurile din SUA continuă să fie mai lente decât au promis oficialii inițial, dar dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că SUA ar putea în curând să vaccineze un milion de oameni pe zi.

Atenția rămâne asupra studiile clinice în desfășurare pentru Johnson și Johnson candidat la doză unică de vaccin. Dacă compania dovedește către FDA că vaccinul său este sigur și eficient, injecțiile ar putea fi accelerate începând cu februarie, cu până la 100 de milioane de doze distribuite în SUA, potrivit companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului