Facturile uriașe la utilități închid hotelurile și pensiunile din Sighișoara. Manager: „Nu am crezut că vom trăi așa vremuri”

Facturile uriașe la utilități închid hotelurile și pensiunile din Sighișoara. Manager: „Nu am crezut că vom trăi așa vremuri”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06/02/2022, 11:09

Aproape toate hotelurile și pensiunile din Sighișoara se află într-o situație disperată după ce au primit ultimele facturi la utilități.

Din zecile de unități de cazare din orașul din Mureș, doar câteva au mai rămas deschise, iar altele își onorează doar programările mai vechi, informează Observator News.

Majoritatea hotelurilor și pensiunilor din Sighișoara nu mai funcționează, iar angajații au fost trimiși în concediu fără plată sau în șomaj tehnic, în contextul în care facturile la gaze și curent au reprezentat o lovitură grea pentru oamenii de afaceri.

Ioan Lazăr, managerul unui hotel din Sighișoara, spune că a menținut deschis doar restaurantul, iar pe salariații pe care nu i-a trimis în șomaj tehnic i-a implicat în renovare și curățenie.

Având în vedere că şi lor le vin facturile, tot mărite, nici nu şti cum poţi să procedezi că e un cerc aşa, foarte vicios. Dai oamenii afară, săracii nu au cum să trăiască, să-şi plătească şi ei la rândul lor facturile de energie. N-am crezut că o să trăim aşa vremuri!”, spune omul de afaceri.

Acesta spune că se vede nevoit să aducă bani de acasă pentru salarii și speră ca în primăvară turismul din Sighișoara să își revină și să permită și unităților de cazare să își revină.

Lazăr adaugă că, după părerea sa, aproximativ 80% din unitățile HoReCa din Sighișoara au fost închise, cel puțin pe timpul iernii.

Facturile s-au triplat pentru hotelurile și pensiunile din Sighișoara

Petru Bașa, managerul unui alt hotel din Sighișoara, spune că facturile la energie s-au triplat față de anul trecut.

„În această perioadă e mai dificil datorită prețurilor la utilități. Cu toate că mi-am drămuit consumurile energetice, facturile s-au triplat”, spune Petru Bașa.

Hotelierii susțin că, deși se confruntă cu astfel de probleme, nu vor mai mări tarifele la cazare, de teamă că puținii turiști care mai vin la Sighișoara vor renunța la această destinație.

170.000 de turiști a avut anul trecut Sighișoara, aproape jumătate dintre ei fiind străini, mai notează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase