Familia șoferului care a ucis doi tineri la 2 Mai, afaceri de zeci de milioane de euro, legături cu interlopi. Apar și în dosarul lui Sile Cămătaru

Familia șoferului care a ucis doi tineri la 2 Mai, afaceri de zeci de milioane de euro, legături cu interlopi. Apar și în dosarul lui Sile Cămătaru
Publicat: 21/08/2023, 14:54
Actualizat: 21/08/2023, 16:41

Familia tânărului de 19 ani care, aflat sub influența drogurilor, a intrat, sâmbătă, într-un grup de pietoni în 2 Mai, dintre care doi și-au pierdut viața, provine dintr-o familie de oameni de afaceri cu proiecte de zeci de milioane de euro și care apare în dosare ale unor interlopi celebri.

Matei-Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat un accident mortal sâmbătă, în 2 Mai, fiind sub influența drogurilor, are antecedente în deținerea de stupefiante și părinți foarte bogați, cu implicații în proiecte imobiliare de zeci de milioane de euro și în dosare penale, alături de nume sonore din lumea interlopă.

Potrivit rețelelor sociale, tânărul a postat mai multe fotografii în care epata cu haine și ceasuri de mii de euro.

Mihail Claudiu Pascu și soția sa, Miruna, sunt părinții tânărului care a fost arestat preventiv după accidentul de sâmbătă, comis sub influența drogurilor. El a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, lângă localitatea 2 Mai din județul Constanța. În urma impactului, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc. Alți trei tineri, cu vârste între 19 și 20 de ani, au fost răniți.

Tânărul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Numele tatălui tânărului apare în dosarul lui Sile Cămătaru

Părinții lui Vlad Pascu ar fi avut, în trecut, legături cu lumea interlopă la cel mai înalt nivel, arată publicația online Lumea Politică.

Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu sunt menționați în dosarul celebrului lider al lumii interlope Sile Cămătaru. Cei doi apar ca martori, după ce au dat bani cu camătă – respectiv un împrumut de 75.000 de dolari cu dobândă de 6% pe lună, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, așa cum se arătă în decizia din martie 2008, în acest dosar, în care apare și Silviu Dudiță, cunoscut sub numele de Fluturică.

În documentul citat – în motivarea în urma căreia judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare – se arată că partea vătămată a apelat la Silviu Dudiță, zis Fluturică, pentru a achita împrumutul către tatăl tânărului care a provocat acum accidentul fatal din 2 Mai. Conform documentului, locotenentul lui Sile Cămătaru a împrumutat partea vătămată la o dobândă mai mică decât familia Pascu, de „numai” 4%.

Din document reiese că Fluturică și soții Pascu s-au întâlnit la notar pentru a semna un contract de vânzare-cumpărare pentru imobilul parții vătămate, iar din această afacere, cei doi soți au obținut 28.000 de euro, după ce au împrumutat 75.000 de euro și au vândut imobilul cu 103.000 de euro către locotenentul lui Sile Cămătaru.

Lumea Politică

PUZ-uri cu cântec

Numele soților Miruna și Mihail Claudiu Pascu apar menționate în legătură cu afaceri de zeci de milioane de euro. Un exemplu este scandalul legat de construirea unui hotel de zece etaje pe Bd. Expoziției, nr. 22, din nordul Capitalei, dar și într-o speță legată de Parcul Școala Herăstrău, conform sursei citate.

Mihail Claudiu Pascu apare reclamant în dosarul în care se judecă în contradictoriu cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. În iunie, instanța i-a dat câștig de cauză și a obligat-o pe Clotilde Armand să emită autorizația de construire pentru imobilul cu 10 etaje din Bulevardul Expoziției. În caz contrar, Primăria trebuie să-i plătească afaceristului câte 1.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere.


CITEȘTE ȘI:

Tatăl fetei de 20 de ani, moartă în accidentul de la 2 Mai: „Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci”

Ce spune Lucian DINIȚĂ, fostul şef al Poliţiei Rutiere, despre cazul șoferului drogat din 2 Mai. „În mod normal…”

ULTIMA ORĂ | Declarații halucinante ale șoferului drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai! Ce a povestit anchetatorilor + va fi înfățișat instanței

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...