Farul Constanța nu a primit licența pentru sezonul următor al cupelor europene. Gigă Popescu: „Mergem la TAS”

Farul Constanța nu a primit licența pentru sezonul următor al cupelor europene. Gigă Popescu: „Mergem la TAS”
Gică Hagi
Publicat: 11/05/2022, 19:11

Echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța nu a nu a primit licența pentru sezonul următor al cupelor europene, după ce inițial Federația Română de Fotbal și-ar fi dat ok-ul pentru dosarul echipei de la malul Mării, potrivit Prosport.ro.

„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă”, a declarat Gică Popescu.

Federația Română de Fotbal (FRF) nu a acordat licența UEFA clubului patronat de Gică Hahi pe motiv că ar fi schimbat numele echipei din FC Viitorul în Farul Constanţa.  Oficialii clubului spun că au respectat toate cerințele și chiar a obținut un aviz de la FRF în acest sens.

Președintele clubului, Gică Popescu a anunțat că va contesta la TAS decizia.

„Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal.

Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa.

Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”, a spus Gică Popescu, potrivit Agerpres.