Fată de 14 ani, BĂTUTĂ de alte două adolescente, pe o stradă din Sectorul 3. I-au furat banii și i-au smuls genele false de pe ochi

Fată de 14 ani, BĂTUTĂ de alte două adolescente, pe o stradă din Sectorul 3. I-au furat banii și i-au smuls genele false de pe ochi
FOTO: pixabay.com
Publicat: 11/09/2023, 18:05

O fată de 14 ani a fost bătută crunt de către alte două tinere de 15 și 16 ani, care au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, cu pumnii și cu picioarele inclusiv în cap, incidentul având loc pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei.

Potrivit procurorilor, victimei i-au fost smulse genele false de la ochi și i-au fost furate din geantă o sumă de bani, telefonul mobil și un creion de ochi.

Conform Parchetului Judecătoriei Sector 3, instanța a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a două fete de 15 și 16 ani, pentru infracțiunile de amenințare, tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate. Cele două ar fi agresat o adolescentă de 14 ani și i-au sustras telefonul și alte bunuri din geantă.

Procurorii spun, într-un comunicat de presă transmis luni, că în 4 septembrie 2023, în jurul orei 16.00, cele două adolescente arestate – împreună cu alte două fete – au mers într-un parc din sectorul 3, unde au abordat o copilă de 14 ani, pe care au forțat-o să meargă cu ele în lateralul unui bloc. Acolo, cele două fete de 15 și 16 ani și cele două aflate în grup cu ele au bătut-o pe fata de 14 ani: au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele, inclusiv în cap.

„Profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze şi de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însuşirii pe nedrept”, spun procurorii.

În aceeași zi, în jurul orei 17:45, cele patru fete au constrâns-o pe victimă meargă la o altă adresă „lipsind-o astfel de libertate până în jurul orei 18:45”.

„Pe această cale, înţelegem să atragem atenţia asupra acestui fenomen, cunoscut sub denumirea de „bullying”, care a luat amploare, precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare”, mai arată procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 3.

Bullying la ordinea zilei în școli

81% dintre elevi spun că au fost martori ai unor situații de amenințare, umilire sau violență fizică în școală.

O analiză realizată de organizația Salvați Copiii la finalul anului 2022 arată că jumătate dintre elevii români devin victime ale situațiilor de violență fizică și de amenințare sau ale mesajelor umilitoare transmise online (49%), asistă în calitate de martori (81%) sau recunosc că au comis ei înșiși asemenea fapte (27%).

Îngrijorătoare este evoluția procentului elevilor care spun că au fost victime ale bullying-ului: de la 29% în 2016, la 49% în 2022, conform datelor comparative ale anchetelor derulate de Salvați Copiii România.

Potrivit statistilor oficiale, în sistemul de educație a fost înregistrată o creștere cu aproape o treime a situațiilor de bullying sesizate în anul școlar 2021-2022, prin comparație cu anul școlar anterior (10.971 de situații de bullying constatate, față de 7.715). În realitate însă, situația este și mai gravă: 81% dintre elevi afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, scrie hotnews.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii