Femeie de 45 de ani din Galați, eliminată de la BAC pentru fraudă. Cu ce dispozitiv a fost surprinsă

Femeie de 45 de ani din Galați, eliminată de la BAC pentru fraudă. Cu ce dispozitiv a fost surprinsă
Publicat: 22/06/2022, 17:50
Actualizat: 22/06/2022, 18:46

O femeie de 45 de ani din Galați, care a susținut ieri proba scrisă la istorie la Bacalaureat, a fost surprinsă cu un pix inteligent, cu care încerca să comunice cu cineva din exterior. Ea a fost notată cu nota 1.00 și eliminată din examen pentru fraudă. Femeia nu va mai putea să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. 

Femeia le-a atras atenția supraveghetorilor după ce aceștia au observat că muta pixul de la ureche la gură în încercare de a comunica cu cineva din afară. Pixul avea în interior o cartelă SIM.

„Ieri, în cadrul probelor de BAC, la istorie, a fost surprinsă o candidată având asupra ei un dispozitiv de comunicare cu exteriorul. Dispozitivul era sub formă de pix, pe care îl muta de la ureche la gură pentru a putea să comunice.” , a declarat Adrian Silvestru, purtătorul de cuvânt al ISJ Galați.

Supraveghetorii au rămas surprinși de atitudinea femeii, mai ales că avea 45de ani și proveneea de la un liceu particular.

„Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon”, a declarat preşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu.

Pe lângă faptul că a primit nota 1.00,  femeia nu va avea dreptul să se prezinte la următoarele două sesiuni de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până în toamna anului viitor pentru a termina liceul.

Din fericire, supraveghetorii au observat acest lucru, a fost înregistrat și pe camere, au anunțat președintele comisiei, care imediat a procedat conform metodologiei la eliminarea candidatei din examen și la imposibilitatea acesteia de a mai susține următoarele două sesiuni. Menționăm faptul că această candidată era dintr-o promoție anterioară”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISJ Galați, potrivit observatornews.ro.