Femeie înjunghiată de cinci ori, în scara unui bloc din Oradea. Cine este agresorul (VIDEO)

Femeie înjunghiată de cinci ori, în scara unui bloc din Oradea. Cine este agresorul (VIDEO)
Femeie înjunghiată de cinci ori în scara unui bloc din Oradea. Cine este agresorul (VIDEO) / FOTO: CAPTURĂ YOUTUBE.COM
Publicat: 11/01/2021, 08:38
Actualizat: 11/01/2021, 15:47

Agresorul unei femei aflate în stare critică după ce a fost înjunghiată de cinci ori, duminică seara, la Oradea, a fost prins de polițiști, la câteva ore de la comiterea faptei.

Individul se ascundea într-un bloc în construcție din apropierea cartierului orădean unde s-a produs agresiunea, scrie digi24.ro. Acesta este fostul soț al femeii și ar fi polițist local, cu antecedente de violență domestică.

Bărbatul avea zgârieturi pe corp, era în hipotermie și a fost dus la spital, urmând apoi să fie audiat.

Agresorul, un polițist local

El este polițist local și a deținut funcții importante în cadrul Poliției Locale Oradea.

Suspectul a fost, pe rând, șef al Biroului personal al Primăriei, director adjunct al Poliției Comunitare și chiar director.

În urmă cu șapte ani, acesta a fost concediat, dar a revenit în 2016 la Poliția Locală ca șef Birou Disciplină în Construcții și Protecția mediului, funcție pe care ulterior a pierdut-o, în prezent fiind un simplu polițist local, scrie sursa citată.

În 2020, victima, de care divorțase, a obținut ordin de protecție împotriva lui pe o perioadă de trei luni. Instanța a dispus ca individul să fie evacuat din casă și să păstreze o distanță de minim 200 metri față de femeie.

A înjunghiat-o în scara blocului

Camerele de supraveghere din zona producerii atacului au surprins momentul în care agresorul o urmărește pe femeia de 40 de ani până la scara blocului unde locuia. O lovește de mai multe ori cu un obiect neidentificat, iar femeia se prăbușește.

„Victima în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost adusă de echipajul ATI al SMURD la UPU prezentând cinci plăgi înjunghiate, la nivelul toracelui și abdomenului superior. Starea sa era gravă, dar a fost stabilizată cu proceduri care au permis decomprimarea plămânilor pentru că o parte din plăgi erau penetrante”, a declarat dr. Hadrian Borcea, medic-șef la UPU SMURD Bihor.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În cazul bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult