Fiica unui fost partener de afaceri al criminalului Sergiu Băhăian, propusă de viceprimarul Tomescu în Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea

Fiica unui fost partener de afaceri al criminalului Sergiu Băhăian, propusă de viceprimarul Tomescu în Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea
Sergiu Băhăian, condamnat după ce a ordonat asasinarea a patru oameni
Publicat: 29/04/2021, 20:39

Fiica unui fost partener de afaceri ai criminalului Sergiu Băhăian a fost propusă de viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea. Alături de aceasta, pe lista propusă de consilierii generali USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor administrate de ASSMB mai fac parte și alte nume controversate, inclusiv al unui bărbat care, în anul 2004, i-a tăiat gâtul prietenei sale, în urma unei crize de gelozie.

Primăria București se află în plin scandal politic, după ce consilierii generali USR-PLUS au refuzat să voteze bugetul Capitalei pentru 2021. Motivul ar fi că primarul Nicușor Dan nu i-a dat mână liberă viceprimarului Horia Tomescu, un apropiat de-ai lui Vlad Voiculescu, ca să poată numi managerii celor 19 spitale din subordinea municipalității și reprezentanții în consiliile de administrație ale acestor unități sanitare, spun surse politice.

Pe lista întocmită de Tomescu se află, potrivit stiripesurse.ro, și Alexandra Cacioianu, propusă pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea. Aceasta este fiica omului de afaceri Virgil Cacioianu, fost director al Șantierului Naval Giurgiu și fost partener de afaceri al ucigașului Sergiu Băhăian. În calitate de administrator al SC Avemar, fiica omului de afaceri s-a făcut remarcată printr-o serie de contracte controversate cu diverse instituții de stat, între care compania Romsilva și Administrația Porturilor Fluviale.

Potrivit ziuaconstanta.ro, numele lui Virgil Cacioianu a fost implicat, în 1998, într-un scandal, ca urmare a relațiilor sale de afaceri cu Sabina Product, societate comercială în care unic asociat era Sergiu Băhăian. La momentul respectiv, Băhăian era deja un infractor cu experiență, care fusese arestat sub acuzatiile de înșelăciune, purtare abuzivă si neglijentă în serviciu, după ce anchetatorii stabiliseră că acesta ar fi prejudiciat peste 7.000 de persoane. Atunci, SC Avemar SRL, al cărei director general era inginerul Virgil Cacioianu, luase de la Băhăian 18 mașini de cusut de fabricație germană, marca Altin și o mașină de făcut butoniere. Ulterior, scrie ziuaconstanta.ro, utilajele au fost scoase din firmă cu factură pentru reparații.

Sergiu Băhăian a devenit celebru în 2010, după ce procurorii constănțeni au stabilit că acesta a comandat asasinarea a nu mai puțin de patru oameni, care au fost fie zidiți, fie aruncați în apă, după ce criminalii puși de Băhăian le-au legat bolovani de gât. Victimele lui Băhăian erau persoane fără adăpost, pe care acesta le convingea să-și asume rolul de administratori în firmele sale. După ce semnau o mulțime de operațiuni prin care legea era încălcată, oamenii erau uciși, pentru a nu putea fi găsiți de autorități. Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de detenție pentru cele patru crime.

Fost condamnat pentru tentativă de omor, pe lista de propuneri a USR-PLUS

Un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al lui Răzvan Marian Apostol, un angajat al ASSMB care, până nu demult, a ocupat o funcție de conducere în cadrul instituției din subordinea Primăriei Capitalei. În anul 2004, acesta a fost arestat pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat iubita în spate și a tăiat-o la gât. Ce a spus Răzvan Marian Apostol când a fost întrebat de reporterii Gândul despre tentativa de omor din 2004 poți afla AICI.

Lista propunerilor controversate nu se oprește aici. Potrivit stiripesurse.ro, un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al lui Cristian Plută. Acesta a fost adus la ASSMB de fosta administrație PSD, dar, între timp, ar fi devenit un apropiat al viceprimarului Tomescu, urmând să facă parte din consiliile de administație de la trei spitale – Spitalul de Nefrologie ”Carol Davila”, Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”.

Cristian Plută este fostul director de investiții și actualul director general adjunct din cadrul ASSMB, instituția pe care liderii USR-PLUS o acuză ca fiind ”nereformată”. Potrivit stiripesurse.ro, de numele lui Cristian Plută s-ar lega și afaceri controversate, pentru că a acordat prin negociere directă un contract de două milioane de euro firmei Eco Green Light și este vizat în scandalul lucrărilor supraevaluate de la Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”.

Un alt nume propus pe listele USR-Plus este cel al Eleonorei Manuc. Angajată a ASSMB, aceasta are o experiență de șase ani în cadrul companiei Romanian Soft Company, fondată de Sebastian Vlădescu, care a avut afaceri cu spitale din București.

Un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al Claudiei Pleșan. Aceasta a intrat în vizorul DNA, fiind cercetată în scandalul doctoriței cu diplomă falsă de la Spitalul Județean Ilfov.

Lista mai este completată și de propunerea pentru consiliile de administrație ale spitalelor ”Dr. I. Cantacuzino” și ”Filantropia”, Monica Mocanu, care a fost în trecut profesor de liceu și angajată a Companiei Apa Târgoviște, iar din 2018 este angajată a ASSMB.

Olguța Rusu, propusă pentru Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf. Ștefan”, ar fi lucrat timp de 12 ani în cadrul firmei Mike International SRL Voluntari, specializată în comerțul cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată