Fiori reci pentru Putin! Soldații ucraineni, mesaj de la granița cu Rusia: „Am reușit!”

Fiori reci pentru Putin! Soldații ucraineni, mesaj de la granița cu Rusia: „Am reușit!”
Fiori reci pentru Putin! Soldații ucraineni, mesaj de la granița cu Rusia: „Am reușit!” / Foto: Twitter
Publicat: 16/05/2022, 13:53

O unitate militară ucraineană care luptă la nord de Harkov a difuzat un clip în care anunță că a ajuns la granița cu Rusia, imaginile fiind însoțite de un mesaj care i-ar putea da fiori reci lui Putin: „Domnule președinte, am reușit!”

În imaginile din 15 mai apare un grup de soldați care au înfipt în pământ un țăruș în culorile steagului ucrainean, într-o zonă de la granița cu Rusia.

Soldații care au împedicat cucerirea Harkovului afirmă că armata rusă se retrage peste graniță.

Oleksandr Iuvcenko, unul dintre soldații ucraineni, a declarat că rușii sunt împinși peste graniță înapoi în Rusia.

Totul s-ar fi întâmplat în urma unui atac decisiv de artilerie și rușii au lăsat în urmă numeroase poziții abandonate, jachete și echipamente de protecție.

Când rușii se retrag după un plan, minează totul în urmă. Dar când se retrag de teamă, nu mai au timp pentru minat.

Bătălia de la Harkov a fost cel mai mare succes militar al Ucrainei, după ce soldații au respins forțele invadatoare ale Rusiei din nordul țării și din zona capitalei Kiev, la sfârșitul lunii martie.

Armata a precizat că în jurul Harkovului rușii încearcă să își mențină pozițiile și să împiedice avansul ucrainenilor.

Chiar dacă înfrângerea lui Putin pare tot mai aproape, armata ucraineană nu are timp să sărbătoarească și va continua să se lupte cu cea rusă, pentru a-și recâștiga complet țara, transmite digi24.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult