FISCALITATE: Claudiu Năsui: Statul trebuie să despăgubească firmele afectate de pandemie. Sunt fanul despăgubirilor acordate sub formă de facilitate fiscală

FISCALITATE: Claudiu Năsui: Statul trebuie să despăgubească firmele afectate de pandemie. Sunt fanul despăgubirilor acordate sub formă de facilitate fiscală
Publicat: 20/04/2021, 13:03
Actualizat: 20/04/2021, 13:05

Statul este cel care ar trebui să despăgubească firmele pentru toate efectele ulterioare ale închiderii afacerilor din cauza pandemiei şi sunt fanul despăgubirilor acordate cât mai mult sub formă de facilitate fiscală, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Năsui a precizat, marți, într-o videoconferinţă de specialitate, și de ce este mai simplu pentru toată lumea să se apeleze la facilitățile fiscale: nu mai există birocrație, practic, și se elimină un întreg circuit care poate să îngreuneze tot ceea ce înseamnă măsuri de susținere a mediului de afaceri în contextul actual atât de dificil.

 Sunt fanul ideii ca aceste despăgubiri să fie date cât mai mult sub formă de facilitate fiscală, pentru că atunci ele cumva se vor regăsi pentru toată lumea, fără birocraţie, fără să trebuiască să bugetăm, să aşteptăm bani, să avizăm, să aprobăm, să luăm dosare la puricat” – Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Claudiu Năsui mai spune că din moment ce statul este cel care a închis firmele în contextul pandemiei, atunci și rezolvarea trebuie să vină din partea lui.

„Lucruri de tipul scheme de ajutor de stat şi altele de genul acesta – subvenţii – îşi găsesc justificarea în faptul că au un caracter de despăgubire. Faptul că statul este cel care a obligat întreprinderi să se închidă înseamnă să statul este cel care cumva ar trebui să fie acolo ca să le despăgubească pentru toate efectele ulterioare ale acelei închideri. Practic, este un fel de aplicare a principiului „Poluatorul plăteşte”, cel care a închis plăteşte şi acesta este statul român”, a afirmat Năsui.

Pe de altă parte, Năsui a recunoscut că blocajele existente la momentul actual în ceea ce priveşte măsurile de sprijin pentru companii sunt cauzate de faptul că „măsurile acelea promise nu aveau finanţare europeană”.

Citește și https://www.gandul.ro/actualitate/premierul-florin-citu-nu-trebuie-sa-mai-avem-acea-atitutidine-de-a-astepta-sa-vina-investitorii-la-noi-trebuie-sa-mergem-noi-dupa-ei-si-sa-atragem-investitii-19619002

„Tot ceea ce e început continuăm. Ducem la bun sfârşit toate proiectele. Evident, că avem nişte probleme, nişte blocaje cu care am fost foarte deschişi şi foarte transparenţi şi care vin din faptul că măsurile acelea promise nu aveau finanţare europeană. Nu e suficient să dai un OUG în care spui să Uniunea Europeană ne va da bani ca Uniunea Europeană să-ţi dea bani. Pentru Uniunea Europeană trebuie să ai un contract de finanţare, lucru pe care aceste măsuri nu le-au avut şi de acolo întârzierile”, a precizat ministrul.

Reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR), Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) au participat, marţi, în cadrul videoconferinţei cu tema „Piaţa de Capital – Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”, organizată de Profit.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...