Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu este noul director general de la Tarom

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu este noul director general de la Tarom
Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 09/06/2021, 14:39

Cătălin Prunariu, celebrul fiu al astronautului Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în cosmos,este  noul director general de la TAROM. 

Cătălin Prunariu îl va înlocui pe Mihăiță Ursu, cel care deține funcția de director general al companiei naționale aeriene.

„Începând de astăzi, 9 iunie 2021, Tarom are un nou director general, în persoană domnului Cătălin Radu Prunariu. Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria să, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și Tarom. Cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primului an de criză, în special datorită ajustării operațiunilor și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate”, a informat compania.

Cătălin Prunariu își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian , atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung. 

„Odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piață de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung. În acest sens, noul director general Tarom salută și continuă astfel demersurile începute de predecesorul sau, Mihăiță Ursu”, mai arată compania.

Născut la 28 decembrie 1975, el este fiul primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu. Cătălin Prunariu este campion la acrobație, comandant și pilot instructor la Tarom.

În mai 2002 a devenit cel mai tânăr comandant de aeroclub din România, când la 26 de ani a câștigat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții la Aerodromul Teritorial „Aurel Vlaicu” București.

În anul 2003 a fost ales președinte al Comisiei de Zbor cu Motor în cadrul Federației Aeronautice Române. Din 2004 a fost selectat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) să devină inspector de pilotaj pentru aviația generală. În septembrie 2012 a fost numit membru în Consiliul de Administrație al AACR.

În perioada 2009 – 2018 a zburat avioane de tip ATR 42/72 în calitate de comandant instructor examinator pe acest tip. Din aprilie 2018 a trecut pe avionul Boeing 737, pe care zboară în prezent în calitate de comandant, relatează Radio România Cultural.

În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene.

A fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor. 

Tarom estimeaza pierderi de peste 230 milioane lei in 2021

Tarom estimează pierderi de 230,13 milioane lei în acest an, la jumătate față de cele raportate în anul 2020, de 431,3 milioane lei. Veniturile totale preconizate pentru acest an sunt de 1,19 miliarde lei, aproape duble față de 2020. De asemenea, potrivit scenariului standard, considerat cel mai realist, anul 2024 ar fi anul în care rutele ajung profitabile, iar anul 2023 ar fi anul în care fluxurile de numerar devin pozitive.

Cheltuielile totale în anul 2021 sunt estimate la 1,42 miliarde lei, în creștere cu 34,51% față de cele realizate în anul 2020, iar în valoare absolută creșterea este în suma de 366,12 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiții estimate pentru anul 2021 vor fi de 112,92 milioane lei, în creștere cu 183,74% față de cele realizate în 2020.

Plățile restante programate în anul 2021 sunt în creștere cu 5,18% față de cele realizate anul trecut, în suma de 126,6 milioane lei.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Cea mai cumplită veste pentru toată lumea. Va fi prăpăd. Nu se aștepta nimeni la...
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...