Fiul președintei Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului: ”Conducea în afara carosabilului, sub influența băuturilor alcoolice”(SURSE)

Fiul președintei Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului: ”Conducea în afara carosabilului, sub influența băuturilor alcoolice”(SURSE)
Fiul președintei Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului: ”Conducea în afara carosabilului, sub influența băuturilor alcoolice”(SURSE)

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată – în stare de arest preventiv – a unui bărbat din județul Gorj.

Acesta a accidentat mortal o femeie – în luna august a anului trecut – și apoi a fugit de la locul accidentului.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, bărbatul trimis în judecată este Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci – Elena Dafinescu – acesta aflându-se, în continuare, în arest preventiv. Victima – 52 de ani, care a decedat la spital după ce a fost lovită de BMW-ul fiului președintei Judecătoriei Novaci – își creștea singură copilul în vârstă de 16 ani. Femeia a fost accidentată de Mihai Dafinescu în timp ce se întorcea de la muncă, împreună cu fiul ei.

Aceleași surse menționează pentru GÂNDUL.RO că Mihai Dafinescu a avut și în trecut probleme cu legea și ar fi fost reținut, în anul 2019, pentru viol, fiind plasat – la acea dată – sub control judiciar.

Mihai Dafinescu conducea sub influența băuturilor alcoolice

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul se afla și sub influența băuturilor alcoolice, iar accidentul a avut loc în luna august a anului trecut.

”În ziua de 19.08.2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, jud. Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

 Acțiunea de ucidere prin lovirea cu autoturismul a fost comisă urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind activitatea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice”, se precizează într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

”A afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei”

Mihai Dafinescu, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, s-a urcat la volan, iar în momentul producerii accidentului mortal se afla ”în afara carosabilului”.

”Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei, încălcând astfel obligațiile prevăzute de dispozițiile art. 35 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată și modificată,  privind circulația pe drumurile publice, conform cărora ,,participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporala a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private”, precum și ale art.41 din aceeași lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta drumului public, în sensul de circulație, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluționare. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai menționează în comunicatul respectiv.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912