Florin Cîțu, de la tribuna Parlamentului: ”Azi a murit moralitatea! Dragi români, ați fost trădați! USR vrea să dea jos guvernul din care face parte”

Florin Cîțu, de la tribuna Parlamentului: ”Azi a murit moralitatea! Dragi români, ați fost trădați! USR vrea să dea jos guvernul din care face parte”
Premierul Florin Cîțu. Imagine: GÂNDUL

În Parlamentul României este dezbătută – marți 5 octombrie 2020 – moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului condus de Florin Cîțu.

În intervenția sa, premierul României a transmis un mesaj tranșant, potrivit căruia ”moralitatea” a murit în România, lansând și un atac dur la adresa USR, ”reformiștii” care au făcut alianță cu PSD și cu ”extremiștii” (n.red. – referire la AUR).

Totodată, Florin Cîțu a transmis și scuze românilor, spunând că a crezut în USR şi a tolerat ”o echipă de incompetenți la guvernare”. În opinia premierului, conducerea USR este ”josnică”, iar PSD încearcă să ”distrugă” România.

„Am văzut gestul domnului Romașcanu (n.red.  – social-democratul Lucian Romașcanu) la început, populist și ipocrit. Ar fi fost mult mai important pentru români să retrageți moțiunea de azi, când avem 15.000 de cazuri și 250 de decese. Dumneavoastră vreți să mergeți mai departe și să distrugeți România. (…) Curios că colegii dumneavoastră de la USR nu vă aplaudă la această moțiune, nu știu ce se întâmplă, dar azi vă votează. Dragi români, astăzi a murit moralitatea! Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru și al nostru, este susținută și votată de USR, așa-zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați fost trădați! USR, partidul pe care l-ați votat să facă bine, vrea să dea jos guvernul din care face parte, guvern în care au ajuns datorită încrederii dumneavoastră. Se poate să fie mai josnici de atât liderii acestui partid?”, a declarat Florin Cîțu în plenul reunit al Parlamentului.

”63 de miliarde de lei au fost alocate pentru Sănătate. Ministerul Transporturilor a primit cele mai mari alocări. Păcat că și ministrul recunoaște astăzi că a fost un incompetent. Rambursările de TVA au crescut. Aceste rezultate se datorează unui set integrat de măsuri adoptate la nivel guvernamental”

Florin Cîțu

Florin Cîțu: ”USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat”

Premierul României vede la USR ”cheia” pentru detensionarea și rezolvarea actualei crize politice, numai că acuză un plan prin care România rămâne fără guvern în plină pandemie și criză medicală.

Faptul că USR s-a aliat cu PSD și cu AUR și va vota ”pentru” la această moțiune de cenzură îl determină pe Florin Cîțu să concluzioneze că USR recunoaște incompetența propriilor miniștri pe care i-a avut în guvern.

”Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară. Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR. Au avut miniștri incompetenți. Năsui votează astăzi pentru moțiunea în care PSD spune că este incompetent. PSD spune că nu s-a inaugurat nici un kilometru de autostradă. Incompetență la transporturi? Drulă zice că da. Cum era aia cu „zombie politic”? Astăzi votezi că ai fost incompetent și vrei să te întorci în Guvern? Nu se va întâmpla. Incompetență la Sănătate? USR zice că da. Bine, și eu zic că da. Prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat. Nu mai au ce căuta la guvernare”, a mai transmis Florin Cîțu.

”Am fost prea indulgent cu incompetența și amatorismul acestor miniștri. Trebuia să îi demit mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți pentru voi dragi români, că poate fac reforme. Nu voi mai permite așa ceva”

Florin Cîțu

”Ați mințit și ați trădat și v-ați aliat cu partide extremiste”

Florin Cîțu nu s-a ferit să fie ironic, spunând că USR este ”transparent” și s-a așezat ”acolo unde îi este locul. Dar acuzațiile nu s-au oprit aici, premierul României spunând și că USR și-a ”bătut joc de sistemul de sănătate”, nefiind în stare să ia măsurile necesare în perspectiva valului 4 al pandemiei.

”Măcar astăzi USR e transparent. Stă lângă PSD unde îi este locul, dar mai ales recunoaște că nu a făcut nimic la guvernare. Și-au bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani și nu au pregătit valul patru. Au lăsat ministerul sănătății fără ministru în plină criză. Un gest criminal. Ați arătat lașitate și iresponsabilitate. În timp ce spitalele nu erau pregătite de valul patru, USR se gândea cum să facă o agenție cu mii de euro salarii pe lună. Ați mințit și ați trădat și v-ați aliat cu partide extremiste”, acuză Florin Cîțu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri