Fost director la CFR, reținut de polițiști după ce copiii săi l-au reclamat pentru abuzuri grave. Nicolae-Ciprian Vrânceanu, trimis anterior în judecată de DNA pentru fapte de corupție

Fost director la CFR, reținut de polițiști după ce copiii săi l-au reclamat pentru abuzuri grave. Nicolae-Ciprian Vrânceanu, trimis anterior în judecată de DNA pentru fapte de corupție
DNA
Publicat: 12/11/2022, 19:18

Nicolae-Ciprian Vrânceanu, fost director general al Telecomunicaţii CFR SA, a fost reținut sâmbătă, 12 noiembrie, de polițiștii din Brașov într-un dosar în care este acuzat de violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și amenințare. Vrânceanu a fost recent trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare, creându-se un prejudiciu de peste 3 milioane de lei.

Copiii săi sunt cei care l-au reclamat, susțin surse apropiate de anchetă. Nicolae Ciprian Vrânceanu a fost reținut pentru audieri, ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Pe numele său a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore, urmând ca procurorul să decidă dacă va cere instanței mandat de arestare preventivă.

Potrivit unor surse citate de ziare.com, Vrânceanu a fost reclamat pentru abuzuri chiar de către copiii săi. Cei trei băieți, doi dintre ei minori, își acuză tatăl de fapte greu de imaginat. Copiii și-au pierdut mama acum doi ani, iar de atunci se pare că au avut parte de umilințe și amenințări din partea tatălui.  În prezent, băieții minori se află în custodia Direcției pentru Protecția Copilului Brașov.

Fostul director general al Telecomunicații CFR SA a fost recent trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare, creându-se un prejudiciu de peste 3 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat în data de 25 octombrie 2022 pe rolul Tribunalului București și nu a primit încă un termen de judecată.

„În perioada 2009-2010, inculpatul Vrânceanu Ciprian-Nicolae, în calitate de director general al SC Telecomunicații CFR SA, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, ar fi încheiat în mod fraudulos, în dauna societății comerciale pe care o conducea, 57 de contracte cu 27 de societăți comerciale, avocați sau persoane fizice autorizate, contracte având ca obiect prestarea unor servicii (în special de audit, certificare, consultanță, evaluare profesională, lucrări de construcții) sau livrarea unor bunuri (aplicații IT) care nu erau necesare. De asemenea, inculpatul ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăților în baza contractelor amintite, deși o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabile. Beneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoștințe, prieteni, colegi de partid sau foști colegi de serviciu.

Prin activitățile descrise s-ar fi cauzat un prejudiciu în cuantum de 3.152.699 lei. Societatea Telecomunicații CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză”, se arată în comunicatul din 3 noiembrie al DNA.

Potrivit presei locale, Ciprian Vrânceanu provine din mediul de afaceri privat, îndeplinind până la numirea în fruntea Telecomunicații CFR funcții de conducere în cadrul operatorului național de telecomunicații, Romtelecom.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice