Fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul mortal produs de un polițist în Capitală: „Girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, un fel de parfum pe mort”

Fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul mortal produs de un polițist în Capitală: „Girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, un fel de parfum pe mort”
Publicat: 14/01/2022, 06:35

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a vorbit la un post de televiziune despre tragicul accident din Capitală, produs de un polițist. Două fetițe au fost lovite de o autospecială a Poliției, una dintre ele murind și cealaltă fiind dusă de urgență la spital.

„Există un aspect pe care eu l-am semnat încă din 2018-2019. Această măsură dispusă la nivel de conducere de Ministerul de Interne ca toate autospecialele de poliţie să meargă cu girofarurile aprinse, ceea ce este contra legii. Eu am spus-o de foarte mult timp.

Am spus-o şi în 2013 şi în 2014. Mi s-a spus la un moment dat că trebuie să fie vizibilă. Aceste girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, este un fel de parfum pe mort, cam aşa”, a declarat Lucian Diniță, joi seară, la Antena 3.

„Marea majoritate a poliţiştilor, mai ales cei tineri de genul celui care a fost implicat în acest eveniment, au impresia că dacă au girofarurile aprinse ei au şi prioritate.

Cel care îl vede ca şofer gândeşte acest aspect dar nu aude şi semnalul sonor şi deja se creează o nebuloasă în capul fiecărui şofer care există în trafic”, a mai spus Lucian Diniță.

Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete

Primul apel la 112 după ce o mașină a Poliției Capitalei a lovit în plin două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

Poliția Capitalei susține însă că mașina de poliție avea semnalele luminoase în funcțiune când șoferul le-a lovit pe cele două fete.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase