Fostul director al Distrigaz Nord Maramureș a murit într-un accident rutier

Publicat: 28/09/2022, 14:53

Un accident mortal a avut loc în județul Satu Mare, soldat cu moartea lui Ioan Oroian (66 de ani), fostul director al Distrigaz Nord Maramureș. Acesta se afla în mașină alături de soția lui.

Accidentul mortal a avut loc marți, 27 septembrie, pe DN 1C, între localitățile Apa și Iojib din Satu Mare.

La volanul unui autoturism se afla Ioan Oroian, de 66 de ani, fost director Distrigaz Nord Maramureș, iar în mașină se afla și soția lui.

Acesta a virat spre stânga spre localitatea Apa, când a fost lovit de un microbuz care intrase în depășire. În urma impactului, ambele mașini s-au răsturnat în șanț.

Din nefericire, șoferul autoturismului a murit pe loc. El a rămas încarcerat și, după ce a fost extras din mașină, echipa de intervenție sosită la fața locului a încercat manevre de resuscitare, câteva zeci de miunute, fără rezultat.

Un număr de 14 cadre militare au ajuns la fața locului cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, o ambulanță SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și elicopterul SMURD Jibou.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la un accident rutier între două autoturisme, între localitățile Apa și Iojib. La fața locului s-au deplasat 14 cadre militare cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, o ambulanță SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și elicopterul SMURD Jibou”, transmite ISU Satu Mare.

Totodată, mai informează că două dintre victime erau încarcerate.

„În urma coliziunii dintre cele două autoturisme au rezultat 3 victime din care 2 încarcerate. S-a acționat pentru extragerea victimelor încarcerate, la una dintre acestea s-au întreprins manevrele de resuscitare, ulterior s-a declarat decesul acesteia. Cealaltă victimă, in comă indusă, va fi transportată la Unitatea de Primire Urgențe Baia Mare cu elicopterul SMURD Jibou. A treia victima nu necesită transportul la Spital”, mai arată ISU Satu Mare.

A doua victimă a fost transportată la spital

Cea de-a doua victimă a fost transportată cu un elicopter la Spitalul Județean din Baia Mare, în stare de comă. Medicii informează că starea ei este bună, a ieșit din comă, fiind detubată.

„S-a procedat neuropulmonar pe partea dreaptă, pentru la drenajul pleuropulmonar pe partea dreaptă, pentru că avea un hemopneumotorace, i-am făcut o tomografie computerizată la coloană toracală și este o fractură de coloană d4 d5 și urmează să facem RMN să vedem implicațiile asupra măduvei, dar din punct de vedere clinic nu este cu deficite neurologice”, a explicat directorul medical al SJU Baia Mare, Vasile Pop.

Cea de-a treia victimă a primit îngrijiri medicale la fața locului și a fost nevoie să fie transportată la spital.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase