Fostul premier al Macedoniei de Nord a fost condamnat la închisoare pentru abuz în construcții

Fostul premier al Macedoniei de Nord a fost condamnat la închisoare pentru abuz în construcții
Sursa foto: PROFIMEDIA
Publicat: 09/06/2022, 07:40

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski a fost condamnat în lipsă la închisoare pentru abuz în construcții.

În conformitate cu hotărârea judecătorească, imobilul sediului central al partidului, care este evaluat la 7 milioane de euro, precum și alte 20 de obiective din toată țara, sunt confiscate.

Curtea Penală a capitali Macedoniei de Nord l-a condamnat miercuri pe fostul premier Nikola Gruevski, în lipsă la șase ani de închisoare pentru încălcări financiare și de altă natură în construcția facilităților de partid, inclusiv sediul organizației interne revoluționare macedonene pe care a condus-o anterior, Partidul Democrat al Unității Naționale Macedonene (VMRO-DPMNE).

Informațiile au fost prezentate de postul național de televiziune „Canalul 5”.

Potrivit acestuia, judecătorul Daniela Aleksovska Stojanovska, în cadrul dosarului penal, i-a aplicat și o pedeapsă de doi ani cu suspendare fostului secretar general VMRO-DPMNE, Chiril Bozinovski.

Potrivit hotărârii judecătorești, clădirea sediului central al partidului, care este evaluată la 7 milioane de euro, precum și alte 20 de unități VMRO-DPMNE din țară, sunt supuse confiscării.

În primăvară, Gruevski a mai fost condamnat în lipsă la 7, respectiv 9 ani de închisoare, sub acuzația de înșelăciune cu achiziționarea de teren într-un din cartierele de elită din Skopje și pentru demolarea unei fântâni.

Respectând și alte hotărâri judecătorești, fostul premier, care a primit azil politic în Ungaria, ar trebui să execute o pedeapsă totală de 26 de ani de închisoare, scrie adevărul.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase