FOTO | A început igienizarea „Deltei Bucureștiului”. Nicușor Dan: „Se face curățenie în locuri de care nu s-a ocupat nimeni de 20 de ani”

Publicat: 04/02/2022, 13:17

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că s-a demarat igienizarea Parcului Văcărești, cunoscut ca „Delta Bucureștiului”.

„Ne ocupăm de igienizarea Parcului Văcărești, pe care Primăria Capitalei l-a preluat de curând în administrare.

Colegi de la recent înființata Administrație a Parcului Natural Văcărești, împreună cu angajați ai ADP Sector 4 și voluntari de la Asociația Parcul Natural Văcărești au strâns deșeuri din parc, făcând curățenie în locuri de care nu se mai ocupa nimeni de 20 de ani.

E un bun început al colaborării dintre Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și societatea civilă, care continuă și în ceea ce privește paza: de-acum înainte, perimetrul parcului va fi patrulat de polițiști locali de la Poliția Locală a Municipiului București și Poliția Locală a Sectorului 4”, a precizat Nicușor Dan vineri.

Primăria Capitalei s-a asociat cu Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi cu Sectorul 4 în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.


Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 32 voturi „pentru”, 1 „împotrivă” şi 17 abţineri.

Potrivit proiectului, Asocierea urmează să deruleze proceduri de achiziţie sau contractare:

  • a studiilor, expertizelor şi evaluărilor necesare în vederea emiterii Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;
  • a serviciilor de punere în siguranţă şi reabilitare a punctelor de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;
  • a serviciilor de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcăreşti.
  • Asocierea va contracta şi va întreprinde de urgenţă măsuri şi acţiuni de igienizare şi ecologizare a zonei. Totodată, planul de măsuri prevede asigurarea patrulării şi monitorizării ariei, de către personal specializat, pentru prevenirea depozitării ilegale a deşeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului.
  • Asocierea urmează să deruleze un concurs internaţional în vederea identificării soluţiilor pentru administrarea şi dezvoltarea de proiecte şi iniţiative comune, care au drept scop dezvoltarea zonei Parcul Natural Văcăreşti. De asemenea, se vor face demersuri pentru accesarea de programe de finanţare.
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult