FOTO | Cabană distrusă în stațiunea Călimănești, după ce doi brazi au fost doborâți de vântul puternic

FOTO | Cabană distrusă în stațiunea Călimănești, după ce doi brazi au fost doborâți de vântul puternic
Sursa: ISU Vâlcea
Publicat: 09/02/2022, 15:15
Actualizat: 09/02/2022, 15:21

Un etaj întreg și acoperișul unei cabane din stațiunea Călimănești au fost grav avariate după ce doi brazi s-au prăbușit peste imobil. Pentru ridicarea trunchiurilor, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au intervenit cu o macara de mare capacitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Cătălin Popescu, pompierii au fost chemați să intervină, marți, în jurul orei 14:00, în stațiunea Călimănești. Totul după ce doi brazi de dimensiuni mari s-au prăbușit peste o cabana din localitate, în urma unei rafale de vânt extrem de puternice.

„Inițial, nu s-a putut face degajarea acestora cu mijloacele avute la dispoziție. S-a încercat secționare, însă a fost nevoie de ridicarea trunchiului cu ajutorul unei macarale de mare capacitate”, a declarat Cătălin Popescu.

De aceea , operațiunea a fost reluată a doua zi în jurul pranzului.

În urma prăbușirii copacilor, acoperișul cabanei, dar și mansarda clădirii au fost grav avariate. Din fericire, nu a fost nimeni surprins în interior. Imobilul se află în apropierea unei tabere școlare.

Județul Vâlcea s-a aflat marți, 8 februarie, sub o avertizare cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 metri.

Miercuri, pompierii din județul Vâlcea au fost solicitați să intervină și la stingerea unui incendiu declanșat tot în localitatea Calimanesti, la o cabană. Până la stingerea focului, au ars: o magazie de 60 mp din lemn, un foișor de 20 mp din lemn.

După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor, incendiul a fost stins. Din primele informații, flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru arderea resturilor vegetale din gospodărie, acesta propagându-se la anexe.