FOTO – VIDEO | Explozie puternică într-o fabrică de biodiesel din Spania: Doi oameni, între care un român, au murit

FOTO - VIDEO | Explozie puternică într-o fabrică de biodiesel din Spania: Doi oameni, între care un român, au murit
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27/05/2022, 15:21
Actualizat: 27/05/2022, 15:22

Două persoane au murit într-o explozie la o fabrică de producere a biodiesel, la periferia orașului Calahorra din regiunea La Rioja din nordul Spaniei, au anunțat serviciile locale de urgență.

Explozia a avut loc joi, în jurul orei locale 12:55, iar zona a fost evacuată pe un perimetru de securitate amenajat la un kilometru distanță de explozie.

Serviciile de urgență care s-au deplasat la locul evenimentului au confirmat decesul a două victime – în vârstă de 30 și 41 de ani – și au evacuat fabrica. Restul celor 24 de angajați au fost tratați la fața locului. Doar unul dintre ei a trebuit să fie transferat la spital, dar ulterior a fost externat, notează El Pais.

Între cei care și-au pierdut viața se numără și o persoană de naționalitate română, conform B1.

Explozia s-a produs într-o arie cu patru rezervoare de 400 de metri cubi, două cu biodiesel și celelalte două cu țiței (materia primă folosită în procesul industrial). Unul dintre acestea a explodat, provocând moartea celor doi angajați care se aflau la acel moment în apropiere, după cum a anunțat șeful Protecției Civile din La Rioja, José Fermín Galilea, citat de publicația spaniolă.

„Acești doi angajați, care nu lucrează la fabrica de biodiesel, ci la un la o firma subcontractară, executau o sudură și au sărit scântei”, au subliniat surse din anchetă.

Sursa foto: Profimedia

250 de copii care se aflau în excursie în zonă, evacuați

Aproximativ 250 de elevi din orașul Zaragoza, care se aflau într-o excursie de o zi la parcul natural Tierra Rapaz din apropiere, s-au numărat printre cei evacuați, transmite Xinhua.

La fața locului au mers echipaje de pompierilor din Calahorra și Logrono, alături de agenți ai poliției locale și ai Gărzii Civile.

Pompierii s-au luptat mai multe ore pentru a preveni extinderea incendiului după explozie la alte rezervoare de containere de la fața locului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult