FOTO Imagini de iarnă desprinse din povești la BÂLEA LAC și pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă are aproape jumătate de metru

FOTO Imagini de iarnă desprinse din povești la BÂLEA LAC și pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă are aproape jumătate de metru
Sursa foto: Profimedia images (Arhiva)
Publicat: 21/11/2023, 09:54
Actualizat: 21/11/2023, 09:55

Într-un spectacol de iarnă desprins parcă dintr-o poveste, imagini impresionante au fost capturate la Bâlea Lac și pe Transfăgărășan, unde în aceste zile se înregistrează unul dintre cele mai consistente straturi de zăpadă.

În zonele montane, se resimte cu adevărat atmosfera iernii, iar Bâlea Lac oferă un peisaj cu adevărat spectaculos, acoperit de un strat de zăpadă ce depășește cu mult 40 de centimetri.

Accesul către Bâlea Lac este posibil doar cu telecabina, dat fiind faptul că Transfăgărășanul a fost închis pentru trafic.

Mai mult, se așteaptă și redeschiderea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac penrtu care echipele sunt pregătite să demareze proiectul. Aceștia spun că sunt încrezători că, odată cu condițiile meteorologice potrivite, vor începe construcția celui de-al șaptesprezecelea hotel de gheață. Această structură inedită a devenit un simbol al sezoanelor de iarnă în Munții Făgăraș.

În continuare, se așteaptă că va continua să ningă pe crestele Munților Făgăraș în zilele următoare, ceea ce face ca experiența turiștilor să fie una deosebită, dar și necesită precauții sporite.

Conform prognozei meteo ANM, se așteaptă alternanța între perioadele cu precipitații și ninsori în zonele montane și cele cu temperaturi sub media normală, în special în debutul iernii.

Hotelul de Gheață, împreună cu Biserica de Gheață și igluurile, este construit anual în căldarea glaciară a lacului Bâlea. Aceste structuri inovatoare sunt create din blocuri de gheață extrase din lac și zăpadă, consolidate prin amestec cu apă și temperaturi scăzute. Unice în Europa Centrală și de Sud-Est, aceste obiective turistice atrag vizitatori din întreaga lume, potrivit oradesibiu.ro.

Hotelul de Ghiață de la Bâlea Lac - Foto: Profimedia images
Hotelul de Ghiață de la Bâlea Lac – Foto: Profimedia images

Totodată,Salvamontiștii transmit un avertisment către cei dornici să se aventuereze în această zonă, recomandându-le să fie echipați corespunzător pentru condițiile de iarnă și să evite traseele periculoase.

Prognoza meteo pentru finalul lui noiembrie și începutul lunii lui Moș Crăciun

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023: În intervalul 20 – 27 noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă în regiunile sudice și local în cele centrale, apropiindu-se în general de normele de sezon. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă excedente locale în regiunile sud-vestice, nordice și în extremitatea de est a țării, în timp ce în restul zonelor vor fi în general apropiate de normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie 2023: În săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, temperaturile medii vor fi sub nivelul obișnuit pentru această perioadă în întreaga țară, cu o ușoară abatere termică negativă mai pronunțată în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, mai ales în zonele montane, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în general aproape de valorile normale pentru acest interval, potrivit Antena 3.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji