FOTO | Imagini revoltătoare într-un spital din Vâlcea. Bolnavii stau câte doi în pat, iar saloanele sunt într-o stare avansată de degradare

Publicat: 05/03/2023, 22:57

Imagini revoltătoare într- un spital din Vâlcea, unde pacienții au ajuns să stea și câte doi în pat.

Lenjerie murdară, pereții, mobilierul, obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare, pacienții obligați să stea câte doi în pat. Acestea sunt acuzațiile lansate de către un consilier local care a vizitat recent Spitalul Municipal Drăgășani și care a fost șocat de situația pe care a întâlnit-o acolo.

„N-am cum să tac când știu lucrurile astea. Și mă voi opri doar când va fi făcută ordine. Aici e vorba despre oameni și sănătatea lor. Despre viața lor!

Și la un moment-dat poate fi vorba și despre sănătatea și viața noastră. Ce vom face atunci? Vom fi nevoiți să ajungem aici? Eu nu vreau așa ceva!

Vreau ca cei responsabili să ia urgent masurile necesare sau să fie trași la răspundere! Prea multă bătaie de joc, de prea mult timp!

În poze pe Facebook se laudă primarul că face investiții în sănătate. Pe SEAP contractele de milioane de euro. Dar realitatea bate orice imaginație”, este mesajul postat de un consilier local, Marian Roșca pe o pagină de socializare. La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Casei de Asigurări s -au deplasat acolo și au demarat un control.

Reacția autorităților din Vâlcea

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea au transmis un comunicat ca urmare a apariției acestor imagini în spațiul public.

Redăm, mai jos, comunicatul instituției:

„Urmare informațiilor apărute în mediul online privind condițiile pe care le suportă pacienții internați în Spitalul Municipal Drăgășani, CAS Vâlcea face următoarele precizări:

1. Managementul acestei unități sanitare este asigurat de către un manager care are un contract de management încheiat cu reprezentanții autorităților locale din Drăgășani, unitatea sanitară fiind în coordonarea UAT Drăgășani.

2. CAS Vâlcea are obligația legală să intre în relaţii contractuale cu orice furnizor de servicii medicale dacă acesta îndeplinește cel puțin următoarele condiţii:

a) este autorizat conform prevederilor legale în vigoare;

b) este acreditat sau înscris în procesul de acreditare, potrivit reglementărilor Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi celor ale Legii nr. 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare.

3. În cazul Spitalului Municipal Drășășani, există la nivelul instituției noastre documente care atestă îndeplinirea acestor condiții de către unitatea sanitară, documente emise de instituțiile abilitate ale statului român, respectiv:

a. Ministerul Sănătății, prin DSP Vâlcea – pentru autorizarea sanitară de funcționare;

b. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) pentru acreditarea acestei unități sanitare.

4. Consecvenți politicii noastre – toleranță zero – la orice încălcări ale obligațiilor contractuale săvărșite de furnizorii aflați în relație contractuală cu instituția noastră, CAS Vâlcea se autosesizează și va efectua, pe nivelul său de competență, respectiv furnizarea serviciilor medicale la standardele de calitate impuse de dispozițiile legale, respectarea obligațiilor contractuale pe care Spitalul Municipal Drăgășani și le-a asumat prin contractul încheiat cu CAS Vâlcea, verificări la această instituție, solicitând și celorlalte instituții – Primăria orașului Drăgășani și DSP Vâlcea să efectueze verificările de rigoare și să dispună măsurile corective și legale ce se impun.

5. CAS Vâlcea salută și încurajează orice atitudine civică care are ca scop sesizarea unor nereguli în activitatea unor furnizori de servicii medicale, nereguli care de cele mai multe ori se regăsesc în servicii medicale de proastă calitate, eludarea FNUASS, etc, însă facem un apel către persoanele avertizoare să nu arunce în curtea instituției noastre problemele a căror rezolvare țin de alte instituții și/sau autorități locale sau centrale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern