FOTO | Top 5 cele mai bune destinații de vacanță pentru luna februarie. Unde poți merge să îți încarci bateriile pe plajă aproape de România

Publicat: 17/01/2024, 16:28
Actualizat: 17/01/2024, 16:32

Deși nu suntem în plin sezon turistic, mulți dintre noi ne gândim că am putea să mergem într-o scurtă vacanță în luna ce urmează. Tocmai din aceste considerente, vă prezentăm o listă de posibile destinații de vacanță din care să puteți alege pentru februarie.

Și pentru că ne-am săturat de frig, mulți dintre noi înclinăm să optăm pentru destinații unde am putea face plajă sau, măcar, să ne bucurăm de temperaturi ceva mai blânde.

Din acest motiv, astăzi vă oferim cinci idei de destinații calde, perfecte pentru un mic concediu în luna ce urmează.

Destinațiile ideale de vacanță în Europa

În cele ce urmează, vă vom prezenta cinci destinații care au avantajul că se află în Europa, astfel că nu veți pleca prea departe de casă, mai ales dacă aveți numai câteva zile la dispoziție pentru concediu.

Insulele Canare

Insulele Canare sunt un arhipelag spaniol din Oceanul Atlantic, situat la aproximativ 100 de kilometri de coastele marocane. Insulele sunt cunoscute în toată lumea, mai ales datorită celebrei insule Tenerife, o destinație considerată de unii de lux, dar care primește turiști în orice perioadă a anului, mai ales datorită climei extrem de plăcute.

Insulele Canare sunt, datorită climei, căutate de turiști mai ales vara și iarna, iar un alt avantaj, cel puțin pentru unii, este faptul că dacă știți limba spaniolă nu veți avea probleme în a vă descurca.

Pe lângă Tenerife, alte destinații foarte căutate din arhipelag sunt Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote. Peste 12 milioane de turiști merg anual în Canare. În februarie, temperaturile ajung la o medie de 18-19 grade Celsius, cu maxime de 22 de grade.

În Canare se află și cel mai înalt vârf muntos din Spania, Teide (3.718 metri), acoperit mereu de zăpadă, indiferent de temperaturile de la baza muntelui, notează traveltailor.ro.

Madeira

Rămânem în apropiere și mergem tot într-o zonă insulară: Madeira. Această insulă aparține Portugaliei, iar temperaturile în luna februarie se învârt în jurul valorii de 20 de grade.

Situată în Atlanticul de Nord, Madeira are capitala la Funchal, acolo unde veți întâlni o grădină botanică excepțională, plină de plante tropicale, dar și Grădina cu Orhidee.

Zonele rurale au și ele o frumusețe aparte, așa că nu ezitați să vizitați această regiune a Portugaliei.

Cipru

Insula din estul Mediteranei a devenit în ultimii ani o destinație aleasă de mulți români, mai ales datorită apropierii geografice, dar și datorită temperaturilor care, în timpul iernii ajung la 17 grade (acestea fiind minimele!).

Cu temperaturi care iarna ajung la cel putin 17 grade, Cipru este una din destinatiile cele mai accesibile pentru romani si pentru multi alti turisti europeni. Si unde e cel mai usor sa fugim de viscol decat…cel mai aproape de casa, nu?

Situat la doar 1.300 de kilometri de România, Cipru constituie nu numai o locație caldă din apropierea României (mult mai aproape decât Canare sau Madeira), dar și o destinatie unde vă veți simți literalmente ca acasă, notează sursa citată.

Creta

Insulele din Grecia sunt de multă vreme destinația de vacanță preferată pentru mulți români, dar în luna februarie nu orice insulă elenă este potrivită pentru turism.

Insula Creta, însă, poate fi o destinație ideală pentru această perioadă, pentru că temperatura medie este de aproximativ 15 grade Celsius.

Situată în sudul extrem al Greciei, Creta oferă peste o mie de kilometri de plaje cu nisip fin, dar și ape cristaline care fac deliciul amatorilor de fotografii de vacanță reușite.

Plină de vestigii arheologice, Creta poate fi și o destinație culturală, pe lângă peisajele deosebite pe care le oferă. Aceasta ca să nu vorbim de plajele de vis și de mult iubita bucătărie grecească.

Malta

În fine, cea de-a cincea destinație pe care v-o propunem astăzi este Malta, o destinație nu foarte cunoscută în rândul turiștilor români, dar care ar merita să fie explorată fără doar și poate.

Lunile de vară sunt cele mai aglomerate în materie de turism, dar și luna februarie este o perioadă bună pentru a vizita Malta, datorită climatului extrem de blând.

Temple megalitice, catacombe și forturi, dar și capitala Valetta, aflată în patrimoniul UNESCO, vă așteaptă să le descoperiți în această țară mediteraneană.

Sursă imagini: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?