UPDATE – FOTO – Trafic restricționat în Pasajul Unirii din București. Un camion s-a blocat din cauza limitatorului de înălțime. Șoferul a fost sancționat / E al treilea incident de la redeschiderea pasajului /

UPDATE - FOTO - Trafic restricționat în Pasajul Unirii din București. Un camion s-a blocat din cauza limitatorului de înălțime. Șoferul a fost sancționat / E al treilea incident de la redeschiderea pasajului /
Trafic restricționat în Pasajul Unirii din București. Un camion s-a blocat din cauza limitatorului de înălțime / E al treilea incident de la redeschiderea pasajului
Publicat: 08/09/2022, 13:30
Actualizat: 08/09/2022, 13:39

Traficul este restricționat, joi dimineața, în Pasajul Unirii din București. Un camion s-a blocat din cauza limitatorului de înălțime. Este al treilea incident de acest fel de la redeschiderea pasajului, care a avut loc duminică seara.

UPDATE – Șoferul a fost sancționat

„În jurul orei 07.50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona Pasajului Unirii.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetățean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificația indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri” și a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deținea autorizație de circulație pentru autovehicule de tonaj în zona A.

În acest context, a fost sancționat contravențional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale.

Traficul rutier a fost restricționat în Pasajul Unirii, dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței și a fost reluat în jurul orei 09.45”, a transmis Brigada Rutieră.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Camionul circula dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir către Strada Colțea.

Autotrenul s-a blocat în limitatorul de viteză montat la intrarea în pasaj și l-a rupt.

Traficul este restricționat.

Al treilea incident de la redeschiderea pasajului. Primar: „Respectați regulile”

În cursul zilei de marți, un alt mijloc de transport de dimensiuni mari s-a blocat din cauza limitatorului de viteză. Situația a fost făcută publică de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în administrarea căruia se află Pasajul Unirii.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!

Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri (marți – n.red.), un șofer de autocar a ignorat semnul de circulație pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, a scris edilul, pe Facebook.

Trafic restricționat în Pasajul Unirii din București. Un camion s-a blocat din cauza limitatorului de înălțime / E al treilea incident de la redeschiderea pasajului

„Graba strică treaba?”

Un alt autocar s-a blocat la intrarea în pasaj, la începutul acestei săptămâni.

Un fost consilier local a pus pe Facebook poza cu autovehiculul blocat. „Incompetență sau …ce ? Graba a stricat treaba?”, se întreabă el, retoric.

„[Pasajul Unirii] – S-a coborât limita de înălțime a indicatorului rutier de gabarit? Că nu sunt montate indicatoare de semnalizare! Foarte multe autocare s-au proptit la intrarea în pasaj! Așteptăm lămuriri de la autoritățile competente! Incompetență sau …ce ? Graba a stricat treaba?”, a scris Dan Călina, pe Facebook.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase