GALERIE FOTO | Cum arată acum Pasajul Unirii și când se va deschide. Lucrările la tunelul din centrul Bucureștiului s-au finalizat

GALERIE FOTO | Cum arată acum Pasajul Unirii și când se va deschide. Lucrările la tunelul din centrul Bucureștiului s-au finalizat
Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 03/09/2022, 13:44

Primăria Sectorului 4 a transmis, sâmbătă, că a finalizat punerea în siguranță a Pasajului Unirii, care a intrat în reabilitare la începutul verii. S-au cheltuit 12 milioane de euro pentru această lucrare.

„Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației înainte de începerea noului an școlar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranță a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiții de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar și cel mai tehnologizat din țară”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Primăria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, constructorii au izolat toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereții interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

„Au fost montate 498 de corpuri de iluminat”

„Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi. De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare”,  mai transmite primăria.

Sursa citată arată că sistemul de ventilație este compus din 60 de ventilatoare, care intervin în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu.

„În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea rețelelor edilitare de apă și canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat precum și la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență cât și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă”, semai arată în comunicatul primăriei.

Reprezentanții primăriei susțin că circulația în Pasajul Unirii se va relua de duminică seară, de la ora 20.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase