FOTO / VIDEO | Cum arată gardul care a „separat” bucureștenii în două tabere. De la „este sigur pentru copilul meu” până la „arată ca la cimitir” / Ce spune primarul

Publicat: 12/04/2022, 13:56
Actualizat: 12/04/2022, 14:35

În ultimele zile, amenajarea Lacului Morii din București a creat o adevărată polemică pe rețelele de socializare, subiectul fiind gardul care se montează pe marginea digului. Pentru cei mai mulți dintre bucureștenii care obișnuiesc să se plimbe pe marginea lacului, gardul reprezintă un element de siguranță. Sunt însă și locuitori ai Capitalei care spun că acel gard „arată ca la cimitir”.

Gardul care se montează în prezent pe digul Lacului Morii din București a creat o adevărată dispută pe Facebook, mai ales pe pagina primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, unde sunt sute de comentarii pe marginea acestui subiect.

Potrivit primarului, gardul reprezintă un element de siguranță pentru cei care se vor plimba pe marginea lacului, când se vor finaliza lucrările de modernizare.

„Nu exista opțiunea să nu avem acest gard. Acest lac este unul tehnic, cu mal abrupt și cu adâncime foarte mare. După ce va fi amenajat, digul va atrage foarte multă populație, tocmai pentru că aici este cel mai frumos apus din București, și ar putea exista accidente. Acolo vor exista părinți cu copii mici, bunici cu copii mici, se va alerga, va fi frenezie, practic. Asta a fost o condiție impusă și de Apele Române, ca să amenajăm digul. Lacul nu este proiectat pentru agrement, iar acest gard a fost o condiție pentru amenajarea digului”, a declarat Ciprian Ciucu pentru Gândul.

Edilul Sectorului 6 mai spune că acest gard acoperă betonul de la baza lacului care nu arată foarte bine.

„Am venit cu un design care să nu obstrucționeze nici vederea lacului, și care să nu fie foarte înalt, dar suficient cât să ofere o minimă protecție. Mai mult, lacul nu arată foarte bine la bază, acolo unde noi nu putem interveni, iar gardul acoperă foarte bine”, a mai declarat Ciucu.

Sunt însă și opinii care mai de care mai colorate despre acest gard, precum „ați băgat lacul în țarc”, „arată ca la cimitir” sau „nu se mai vede apa”.

La fața locului, oamenii care trec prin zonă apreciază acest gard. „Nu este deloc urât. Chiar se pierde când te uiți la apă. În plus, este mult mai sigur să te plimbi cu copilul pe dig”, ne-a spus o mamă care a ieșit cu fetițele la plimbare în zona lacului.

Un alt locuitor din zonă este de părere că modelul de gard a fost ales foarte bine.

„Pe lângă faptul că se vede foarte bine prin el, se confundă și cu apa, pentru că nu este plin. A fost foarte bine ales așa, pentru că dacă era mai plin nu era în regulă pentru vântul peternic care bate mereu pe lac”, ne-a spus un locuitor din Crângași.

Prima etapă a lucrărilor de amenajare a Lacului Morii se va termina la începutul verii, apoi se va continua cu etapa a doua: refacerea insulei.

Ce cuprinde faza a doua a proiectului

Lucrarea face parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii – Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Faza I – cuprinde zona dintre baraj și podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10344.00 mp, iar pista de alergare va fi amenajată pe toată lungimea.

Proiectul de reabilitare mai constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru pesoanele cu dizabilități.

Faza II – realizată în urma unui concurs de soluții organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și va cuprinde Insula și zona adiacentă.

Investiția se ridică la 11 milioane de lei.

Lacul Morii este unul dintre cele mai vizitate locuri din sectorul 6, unde sute de locuitori din cartierele Crângași, Giulești, Militari sau Drumul Taberei vin în fiecare seară în sezonul cald, fie pentru relaxare, pentru sport sau pentru a se bucura de apus.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...