FOTO & VIDEO | „Curba morții” de la Ciurel are în sfârșit un parapet solid. „Nici cu TIR-ul nu se mai trece prin el”

Publicat: 24/03/2022, 13:34

Administrația Străzilor a reușit, în sfârșit, să monteze un parapet solid în „Curba morții” de pe Podul Ciurel din București, acolo unde foarte mulți șoferi au ajuns cu mașina în lac.

La mai bine de trei luni de când un tânăr a murit după ce a sărit cu mașina în Lacul Morii, derapând de pe Șoseaua Virtuții, Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, a reușit să monteze un parapet solid.

Luni de zile, celebra curbă de la Podul Ciurel, chiar de lângă barajul cu același nume, a reprezentant un pericol major pentru șoferii care trec prin zonă. Asta pentru că, în lipsa bugetului, Administrația Străzilor nu a reușit să monteze un parapet solid.

După accidentul din luna decembrie 2021, când un tânăr a murit după ce a trecut și prin parapetul de atunci, dar și prin balustrada podului, Administrația Străzilor a montat o structură extrem de fragilă, care s-a rupt, din nou, la primul accident.

Noul parapet de la Ciurel, montat în proporție de 95%, potrivit muncitorilor de la fața locului, este unul foarte solid.

„Nici cu TIR-ul nu se mai trece prin el. Cine intră în el, îl aruncă înapoi, pe șina de tramvai. Sigur vor intra mulți în el, că așa e aici, se vine cu viteză mare, și mulți nu sunt atenți”, ne spune unul dintre muncitorii de la Administrația Străzilor, care joi muncea de zor la Ciurel.

Potrivit muncitorilor, parapetul ar trebui să fie gata în două zile.

„Mai avem de strâns niște șuruburi, pentru că sunt sute. E structură foarte bună, e pentru autostrăzi, să oprească TIR-urile”, afimă un alt muncitor.

Andrei, tânărul care a murit în decembrie, avea doar 35 de ani

Tânărul de 35 de ani care a murit în decembrie anul trecut după ce a plonjat cu mașina în apa de la baraj este Andrei Thutat Ungur, student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” (UNATC).

Potrivit martorilor, Andrei ar fi pierdut controlul mașinii în curba de la Ciurel și a lovit prima dată bordura din dreapta, ulterior pe cea din stânga, de lângă gardul liniei de tramvai. De aici, mașina a fost propulsată în balustrada de fier, pe care a rupt-o, și astfel a ajuns în apa râului Dâmbovița.

Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București au încercat să îl resusciteze pe Andrei timp de 45 de minute, apoi l-au transportat la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

Și fostul fotbalist Ionel Dănciulescu a plonjat cu mașina la Barajul Ciurel

De-a lungul timpului, mulți șoferi au plonjat cu mașinile în râul Dâmbovița, la Barajul Ciurel.

Unii a murit pe loc, dar au fost și șoferi care au scăpat cu răni ușoare. Printre cei care au avut noroc după ce au ajuns cu mașina în apă se numără și fostul fotbalist Ionel Dănciulescu.

În urmă cu 20 ani, „Danciu-gol, aflat la volanul unui Mitsubishi Pajero, se deplasa pe Șoseaua Virtuții, dinspre Piața Crângași spre Pasajul Lujerului. Viteza și carosabilul alunecos au proiectat mașina în bordura trotuarului, mașina zburând peste gardul de siguranță de la Podul Ciurel. Fotbalistul s-a ales doar cu câteva contuzii, reușind să iasă din mașină pe geamul din stânga.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult