FOTO & VIDEO | Parcul Cișmigiu s-a transformat din nou în focar de infecție. Grădina de „sub” biroul lui Nicușor Dan este mizerabilă

Publicat: 22/08/2022, 11:20

Parcul Cișmigiu din Capitală s-a transformat din nou într-un focar de infecție, mai ales la locul de joacă pentru copii, acolo unde este plin de excremente de la păsări, iar mirosul este insuportabil.

Grădina Cișmigiu, până nu de mult una dintre cele mai cochete locații din Capitală, arată acum ca după „război”, iar mizeria este la ea acasă. Asta în ciuda faptului că parcul este situat la doar câțiva metri de biroul primarului general.

Pe lângă faptul că vegetația este aproape inexistentă, iar aleile sunt pur și simplu sparte, grav este faptul că în parc nu se face curățenie!

La locul de joacă pentru copii (central) este plin de excremente de păsări. Mizeria se găsește peste tot, de la tartan, până la tobogane, dar și pe băncile pe care părinții ar trebui să se relaxeze…

Parcul Cișmigiu este veșnic mizerabil

Anul trecut în vară, primarul general, Nicușor Dan, anunța că a trimis mai multe echipe pentru a face curățenie în Cișmigiu, asta după ce presa a semnalat dezastrul de aici. La scurt timp însă, parcul de devenit din nou un focar de infecție.

În prezent, în parc se lucrează la refacerea Podului Mare. Lucrările au început însă la mai bine de un an după ce presa a semnalat faptul că balustrada podului s-a rupt.

„Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu. Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici, pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției. Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului”, a anunțat recent primarul general, Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase