Care este fructul ce se recomandă a se consuma vara. Fructul face minuni pentru organism și mulți români îl au deja în propria grădină.
Acest fruct este crescut de români în propria grădină. Cu toate acestea, puțină lume știe ce beneficii are pentru sănătate, chiar și faptul că poate să ajute la reducerea riscului de cancer.
Vara, când temperaturile sunt ridicate, sunt de preferat fructe răcoritoare, cu puțin carbohidrați. Printre aceste fructe, se numără și piersicile, care sunt delicioase și foarte benefice pentru sănătate.
O piersică are doar 58 de calorii și 14 grame de carbohidrați. Ea este gustarea ideală pentru persoanele aflate la dietă. Totodată, fructele acestea au un conținut ridicat de fibre, vitamina C și substanțe care ajută inima.
De asemenea, piersicile sunt bune pentru digestie și pot să reducă colesterolul. Totodată, ele sunt bogate în antioxidanți. Pulpa, precum și coaja fructului, conțin carotenoizi și acid cafeic, două substanțe cunoscute pentru efectele lor de protecție.
Deși piersicile nu previn toate tipurile de cancer, moleculele din compoziția lor arată un potential clar în lupta împotriva cancerului la sân, o afecțiune cu care se confruntă tot mai multe femei.
Un studio realizat în 2013, publicat în Breast Cancer Research and Treatment, a scos la iveală că femeile aflate la menopauză care mâncau două sau mai multe piersici în fiecare zi prezentau o reducerea a riscului de a dezvolta cancer la sân cu până la 41%.
Și nu numai pulpa și coaja au efecte împotriva cancerului, ci și ubstanțele din semințele de piersică pot ține tumorile benigne sub control, arată un studiu din 2003.
De cealaltă parte, cercetările au demonstrat că și polifenolii din piersici contribuie la inhibarea creșterii și dezvoltării celulelor canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.
CITEȘTE ȘI: