Fugit din țară, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat la o secție de poliție din Bari

Fugit din țară, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat la o secție de poliție din Bari
Fugit din țară, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat la o secție de poliție din Bari / Foto - Mediafax - Andreea Alexandru
Publicat: 04/02/2021, 12:23
Actualizat: 04/02/2021, 14:20

Condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare – în iunie 2020 – pentru corupție, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fugit din România pentru a scăpa de executarea pedepsei.

Reprezentanții Poliției Române anunță că acesta, însoțit de avocatul său, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari (Italia) și s-a predat.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, a transmis că, în cursul zilei de miercuri, ”un bărbat de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales”.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir se află, acum, în Penitenciarul din Bari, urmând a fi prezentat instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București, potrivit mediafax.ro.

Autoritățile italiene: ”A fost informată instanța de judecată din România”

Potrivit celor transmise de autoritățile din Italia, după ce fostul ofițer SRI s-a predat poliției italiene a fost informată instanța de judecată din România, cea care a emis mandatul european de arestare. Mandatul va fi tradus și transmis către instanța din Italia care va judeca și dispune asupra predării lui Daniel Dragomir către România.

În luna iunie a anului trecut, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnată și soţia sa – Marinela Zoica Dragomir – aceasta primind 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

La momentul respectiv, printr-un comunicat de presă, DIICOT a precizat că Daniel Dragomir este acuzat și de ”săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice în formă continuată, instigare la fals informatic în formă continuată, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi instigare la violarea secretului corespondenţei în formă continuată”.

Daniel Dragomir a fugit din România cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, într-un alt dosar de fals în înscrisuri şi spălare de bani. Deși inițial primise o decizie prin care era achitat de faptele de corupție imputate, Daniel Dragomir n-a beneficiat și de clemența magistraților Curții de Apel București, care au întors verdictul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult