Gabriel Barna despre cum creează conținut care inspiră și educă

Gabriel Barna despre cum creează conținut care inspiră și educă
Gabriel Barna despre cum creează conținut care inspiră și educă
Publicat: 21/03/2022, 13:00

Internetul este cea mai vastă sursă de tutoriale și ghiduri, iar YouTube este, fără îndoială, cea mai cunoscută platformă unde poți găsi informații gratuite despre tot ce te interesează și ce nu știai că te interesează. Gabriel Barna este unul dintre creatorii care te învață într-un mod foarte ușor de urmărit cum să produci singur conținut video, cum să îți editezi clipurile, cum poți să dai drumul unui vlog și, foarte util, cum poți utiliza echipamentul pe care îl ai deja la îndemână, dacă îți dorești să devii creator de conținut care schimbă viețile oamenilor și nu știi de unde să începi. Canalul lui Gabriel Barna îți oferă răspunsuri la toate aceste întrebări.

După o perioadă îndelungată în care a aplicat aproape tot ce a învățat singur la rândul lui de pe Internet, Gabriel Barna s-a hotărât că a venit momentul să dea înapoi comunității aceste învățăminte și cel mai bun mod pe care l-a găsit sunt tutorialele video, cursurile legate de vlogging, ghidurile și prezentarea trucurilor de filmare cu telefonul, la care se mai adaugă un alt subiect favorit: modalitățile de optimizare a timpului și spațiului de lucru pentru creșterea productivității fără a munci mai mult, ci doar mai bine. Urmărind clipurile lui Gabriel, vei putea și tu să adopți rapid un stil de viață SMART.

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conținut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubește ceea ce face, sunt creator de conținut educațional si inspirațional care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam și am conștientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat și aplicat cu succes in viată, le-am învățat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube.

Am decis să dau mai departe acest lucru și altora și să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conținut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învățam ceva nou și util.

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conținut care vor să ofere valoare, să își promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici și mari.

De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conținut?

90% din activitatea mea are la bază conținutul video și, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică și modernă.

Îmi place să mă mișc liber atunci când sunt creativ și, de cele mai multe ori, aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare și teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simți din start conceput special pentru creatorii de conținut.

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem “scântei”, momente în care nu trebuie să pierdem inspirația, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul.

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puțin și să faci mai multe lucruri în același timp, cei 32 GB RAM sunt perfecți, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare.

Îl simți din prima că este conceput pentru creație și editare. Mai vine și Dial Pad-ul, care te face să uiți că ești în deplasare și nu ești la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcții custom, sunt toate acolo și le folosești super ușor.

 Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activitățile tale de editare video?

Este, fără îndoială, un lucru important. Când editezi video ești super concentrat și atent la monitor. Dacă nu ai în față un display de nota 10, obosești în prima oră de lucru.

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecție pentru ochi și 550 de niți. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect și nu termin treaba cu ochii roșii și obosit ca după 3 zile de editare.

Poți să ne explici cum ți-a schimbat evoluția tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puțin de 6 minute, nu aveam cum să te cred.

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

~~~

Trebuie să amintim și faptul că, în această perioadă, persoanele care cumpără un laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED primesc cadou trei luni de acces gratuit la suita Adobe Creative Cloud care constă din peste 20 de aplicații pentru creatorii de conținut, adică acces nerestricționat la cele mai populare și utilizate programe de design și grafică. La acestea se adaugă și 100 GB spațiu de stocare în cloud pentru salvarea proiectelor pe care le dezvolți.

În încheiere, îți vom semnala o altă campanie, Părerea ta contează, în care participanții ce publică o recenzie de utilizare a produsului pe oricare dintre platformele care participă primesc un an de prelungire a garanției laptopului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers